Afvallen door racefietsen

Heb je last van overgewicht en wil je graag afvallen door te fietsen? Vraag jij je af of racefietsen een goede sport is om af te vallen? In dit artikel gaan we daar uitgebreid op in.

Kan ik afvallen door te fietsen?

Het antwoord hierop is ja. Maar er moet wel een kanttekening geplaatst worden. Afvallen door te fietsen gaat allesbehalve zelf. Om resultaat te halen zal je meer moeten doen dan alleen maar veel en lang fietsen.

Eten en bewegen

Veel mensen die willen afvallen concentreren zich alleen maar op het bewegen. En laten we vooropstellen dat dit een goede eerste stap is. Bewegen is ten alle tijde gezond en is zeker belangrijk bij het halen van jouw ideale streefgewicht.

Maar vaak is alleen bewegen niet voldoende. Er moet namelijk ook kritisch gekeken worden naar het eet en drinkpatroon. In veel gevallen moet er anders gegeten en minder gegeten worden.

SportSport

Combineer met krachttraining

Er wordt wel eens gedacht dat afvallen alleen kan door het afleggen van cardio trainingen. Maar niets is minder waar. Krachttraining is belangrijk onderdeel bij het halen van jouw afval doelstelling. Dit heeft meerdere redenen. De eerste is dat je door krachttraining langer calorieën verbrand. Dit heeft te maken met het zogenaamde afterburn-effect. Dit effect zorgt dat je na jouw work-out zelfs nog calorieën verbrandt.

Een andere reden is dat je de verbranding een boost geeft. Dit komt omdat je na verloop van tijd meer spierweefsel aanmaakt. En hoe meer spieren hoe beter. Dit om de eenvoudige reden dat spieren meer calorieën verbranden dan vet.

Een derde reden is dat je de stofwisseling op gang houdt. Dat zit als volgt: op het moment dat je een dieet aangaat wordt je stofwisseling vertraagt. Op het moment dat je stopt met het dieet versnelt de stofwisseling weer waardoor je ook weer iets zult aankomen. Door tijdens jouw dieet regelmatig krachttrainingen uit te voeren hou je de stofwisseling opgang en voorkom je deze terugslag.

Als laatste reden heeft krachttraining het voordeel dat je het vrij kort kunt doen. Een fietstraining duurt al gauw een paar uur waar dat bij krachttraining hooguit een uur is. Je ziet hierdoor sneller resultaat en bespaart er een hoop tijd mee.

krachttraining afvallen

Trainingen inlassen met hoge intensiteit

We raden je aan met regelmaat intervaltrainingen met een hoge intensiteit in te lassen. Uit onderzoek is gebleken dat sporten met een hoge intensiteit je stofwisseling verandert waardoor je lichaam op een efficiëntere manier vet gaat verbranden.

Regelmatig combineren

Betekent dat dan dat je niet meer lange ritten kunt fietsen? Nee dat betekent dat niet. Lange ritten dragen ook zeker bij aan jouw afvaldoel. Het enige wat we hier proberen te schetsen is dat de combinatie van kracht, interval en duurtraining een zeer geschikte is om vet te verbranden.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport