Spatbord voor een mountainbike

Ben je een fanatiek mountainbiker of beginnend mountainbiker en vraag jij je af wat het nut is van een spatbord? Zit je continue onder de modder of andere viezigheid en wil je hier graag van af? In dit artikel gaan we in op de voordelen van een spatbord.

spatbord mountainbike

Waarom een spatbord?

We zien vaak dat er voor een spatbord wordt gekozen omdat een mountainbiker zelf niet vies of nat wil worden. Echter heeft het hebben van een spatbord meer voordelen. Zo wordt de fiets bijvoorbeeld ook minder nat en vies. Hierdoor hoeft er minder onderhoud verricht te worden en kun je langer met de mountainbike doen.

bescherming van de fiets

Los en vast

Spatborden zijn er in allerlei verschillende vormen, kleuren en maten. Zo zijn er spatborden die je met schroefjes vast aan de fiets zet. Maar er zijn ook demontabele spatborden. Dit type spatbord maakt het mogelijk om met één handomdraai een spatbord te monteren of te demonteren.

Juiste product kopen

Ben jij je aan het oriënteren voor een spatbord? Dan is het van belang dat je een spatbord koopt die geschikt is voor een mountainbike. Een spatbord voor een gewone stadsfiets is namelijk een heel ander product dan een spatbord voor een mountainbike of racefiets.

mountainbike spatbord

Voor en achter spatbord

Een mountainbike wordt over het algemeen zonder voorspatbord en zonder achterspatbord geleverd. Echter is het in beide gevallen mogelijk om een ‘los’ spatbord aan te schaffen.

Over het algemeen kiezen mountainbikers het vaakst voor een achterspatbord. Het effect is doorgaans het grootst en het voorkomt dat je hele rug/kont nat en vies wordt.

De keus of je wel voor een spatbord gaat of niet is vaak erg persoonsgebonden. Er zijn mountainbikers die er totaal geen waarde aan hechten. Maar er zijn ook mountainbikers die dit wel belangrijk vinden!

Bekijk relevante producten

  • Voorspatborden bij Bol.com
  • Achterspatborden bij Bol.com

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport