Welke mountainbike merken zijn het beste?

Er bestaan veel mountainbike fabrikanten. Om een goede keus voor een mountainbike te maken laten mensen zich leiden door kwaliteit en looks, maar ook door de achtergrond en geschiedenis van een merk. Dit kan het nog steeds moeilijk maken om een goede mountainbike match voor jou te vinden. Op de vraag wat het beste MTB merk is kunnen we moeilijk antwoord geven, omdat er zoveel kwalitatief hoogstaande mountainbikes en merken op de markt zijn. Daarom geven we je een overzicht van een aantal van deze merken en hun populairste modellen, zodat jij zelf kunt bepalen wat het beste merk voor jou is.

mountainbike merken

Specialized

Specialized mountainbikes worden gemaakt in Taiwan, maar de oorsprong van het bedrijf ligt in Californiƫ, Verenigde Staten. Dit merk is de laatste jaren enorm in opkomst. Het eerste model mountainbike dat in massa geproduceerd werd in de wereld was de Specialized Stumpjumper. Dit populaire model met volledige vering bestaat nog steeds. Specialized produceert hoogwaardige fietsen die geschikt zijn voor iedere mountainbiker, van weekend- warrior tot professional, betaalbaar tot zeer duur.

Trek

Een ander merk uit de Verenigde Staten is Trek, waarschijnlijk een van de grootste fietsmerken op dit moment. Trek produceert eersteklas fietsen tegen bijna iedere prijs. Ze staan vooral bekend om racefietsen, maar hun assortiment mountainbikes is ook om van te smullen. Een van de meest bekende modellen is de Fuel EX, een mountainbike die al enige jaren bestaat en wordt gezien als een alleskunner. Het ontwerp van deze fiets is de laatste jaren regelmatig veranderd en verbeterd, maar het heeft zijn allround vermogen behouden.

beste mtb merken

Giant

Giant is een fietsenmerk uit Taiwan dat al jarenlang populair is in Nederland. De afgelopen jaren is dit merk wat populariteit betreft ingehaald door merken als Trek, Cube en Spezialized, maar met een Giant fiets kun je echter nooit de mist in gaan. Giant werd al opgericht in 1972, ze begonnen met het produceren van fietsframes voor alle grote fietsmerken in de wereld. Vanaf 1981 starten ze met het produceren van hun eigen fietsen.

Een van de populairste mountainbikes van Giant is de Trance, een zeer betrouwbare en goede keus voor iemand die een mountainbike wil die alles kan. Giant wordt nog wel eens bekritiseerd, omdat ze niet erg vooruitstrevend zijn wat betreft geometrie, ontwerp en innovatie van hun mountainbikes. Maar als je op zoek bent naar een betrouwbare, kwalitatief goede en bovendien betaalbare mountainbike, dan is Giant het beste merk.

Santa Cruz

Ben je op zoek naar iets exclusievers? Wil je een fiets die opvalt in de Nederlandse bossen? Een mountainbike die eruit ziet alsof hij custom made is en in geweldige kleurstellingen? Kies dan voor een mountainbike van Santa Cruz, bijvoorbeeld de Chameleon. Dit Amerikaanse merk bestaat nog niet zo lang, maar is in korte tijd wel heel populair geworden. Ze staan vooral bekend om de geweldige frames en de balans die hun fietsen bieden. Heb je wat meer geld te besteden en wil je een echte exclusieve mountainbike van hoge kwaliteit? Dan is Santa Cruz het beste merk mountainbike!

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport