Keepers kleding hockeydoelman

Ben jij in jouw hockeyteam doelman en zoek jij keepers kleding? Of ben je als leek benieuwd naar wat een hockeykeeper allemaal aan heeft? In dit artikel nemen we alles over hockeykleding voor keepers met je door.

kleding hockey keeper

Wat heeft een hockey keeper aan?

Op televisie ziet een hockey doelman in pak er behoorlijk imponerend uit. Maar wat heeft een hockeydoelman allemaal aan? We sommen de kledingstukken en veiligheidsproducten voor je op:

Hockey keepersshirt

Een hockey keepershirt is een vrij basic shirt die te vergelijken is met veel andere sportshirts. Een keepersshirt voor hockeyers is vaak erg ruim, dit vanwege het feit dat het shirt vaak over de beschermingsmiddelen gedragen wordt.

Hockey keepersbroek

Een hockey keepersbroek is een broek die voorzien is van allerlei paddings en verstevigingen. Hierdoor ben je als keeper goed beschermd tegen hetgeen wat komen gaat.

Legguards

Legguards zijn de grotere versie van scheenbeschermers. Ze beschermen de schenen en zijn te verkrijgen in verschillende soorten, materialen en kleuren. Hockeykeepers zijn verplicht om legguards te dragen.

Handschoenen

De keepers hebben logischerwijs ook handschoenen aan. Echter zijn deze niet te vergelijken met bijvoorbeeld handschoenen voor voetbalkeepers. Handschoenen voor hockeykeepers bestaan uit een recht vlak en hebben geen vingers.

Kickers

Bij een keeper die volledig in pak is lijken de kickers de reguliere schoenen. Maar dit is dus niet waar. Kickers hebben een groot stopoppervlak waardoor het makkelijker is om de bal te keren. Daarnaast zorgen de kickers ervoor dat de ballen ver en hard afschieten.

Bodyprotector

Een bodyprotector is een soort shirt met allerlei paddings en verstevigingen. Hierdoor bescherm je de romp tegen vallen, botsingen en de bal. Body protectors zijn zo gemaakt dat het amper ten koste gaat van je bewegingsvrijheid.

Er zijn heel veel verschillende soorten body protectors. Zo zijn er bodyprotectors met arm maar er zijn ook bodyprotectors zonder arm. De laatste versie wordt vaak aangevuld met losse arm en elleboogbescherming.

Keepershelm

Een keepershelm is voor de veiligheid cruciaal. De helm beschermd het hele hoofd en heeft in veel gevallen zelfs een langer vizier. Dit lange vizier zorgt voor extra bescherming van de nek en keel.

PlayHockey.shop