Bidon voor keepers

Vraag jij je af wat een keepersbidon is? Of ben je keeper en ben je opzoek naar een goede en functionele bidon? In dit artikel nemen we de voordelen van een keepersbidon met je door.

bidon keeper

Waarom ontwikkeld?

Met name hockeykeepers hebben ontzettend veel beschermende kleding aan. Zo draagt een hockeykeeper onder andere een keepershelm. Dit wordt overigens ook wel een keepersmasker of hockeymasker genoemd. De helm beschermt het hoofd en het gezicht. Het gezicht wordt beschermd door een open vizier waardoor er goed zicht is en er voldoende ruimte is om te ademen. Het dragen van zo’n helm is natuurlijk erg veilig maar in sommige gevallen heel onhandig. Bijvoorbeeld wanneer je dorst hebt en wat te drinken wilt pakken. Zodra je als keeper uit een ‘normale’ bidon wilt drinken zal je eerst de helm af moeten zetten voor dat je een slok kunt nemen. Maar door de ontwikkeling van een keepersbidon behoort dit tot het verleden. Een keeper kan bij het drinken uit een keepersbidon zijn helm oplaten.

Wat is een keepersbidon?

Een keepersbidon is een bidon die ontwikkeld is voor keepers. De bidon ziet er voor een groot deel uit als een normale bidon maar is uitgerust met een drinkslang of drinktuit. De drinkslang is dun van stuk en kan door de gaten van het vizier. Hierdoor kan een hockeykeeper zichzelf vocht toe dienen zonder dat het de helm hoeft af te zetten.

Geschikt voor meerdere sporten

Een keepersbidon wordt niet door hockeykeepers gebruikt. Ook bij andere sporten wordt er met grote regelmaat een beroep op een keepersbidon gedaan, denk aan: mountainbikers, voetbalkeepers, racefietsers, hardlopers, trailrunners en indoorsporters.

Keepersbidon kopen

Keepersbidons zijn in verschillende kleuren, maten, soorten en van verschillende merken. We raden aan om niet het goedkoopste soort te kopen. Vaak is de drinktuit van mindere kwaliteit waardoor je minder lang plezier van de bidon hebt. Een goede keepersbidon kost tussen de 7,50 en 10,- euro.

  • Sportbidon met drinktuit 

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport