Hoe lang na het eten hardlopen?

Ben jij een fanatieke hardloper of wil jij gaan beginnen met deze sport? Vraag jij je af hoe lang je moet wachten na het eten van een maaltijd voordat je gaat hardlopen? Eten is belangrijk voor het verbruiken van energie. Wanneer jij te snel na het nemen van een maaltijd gaat sporten kan je hier last van krijgen. Wil jij weten wat een goede tijd is om te gaan sporten na een maaltijd? Lees dan dit artikel.

hardlopen na eten

Hoe lang wachten na maaltijd als je gaat hardlopen?

Wanneer je gaat sporten wil je natuurlijk geen last hebben van een maaltijd die nog zwaar op de maag ligt. Maar hoe lang moet je daarvoor wachten? Dat hangt een beetje af van de maaltijd die jij neemt. Neem je enkele broodjes met beleg? Dan kan je vrij snel weer gaan sporten. Een uur rustig zitten moet dan genoeg zijn om zonder enige hinder te gaan sporten. Kies je ervoor om behoorlijk zwaar te gaan eten? Dan zal je zeker enkele uren moeten wachten. Deze tijd kan wel 2,5 tot 3,5 uur in beslag nemen. Of het per se nodig is om te gaan eten voorafgaand aan het hardlopen? Je kan beter met een lege maag sporten dan met een volle, maar toch raden we aan om wel iets te eten. Wil jij weten wat je het best kan eten voorafgaand aan een hardloopsessie? Lees dan even verder.

Wat is een goede maaltijd als je gaat hardlopen?

Het nemen van een goede maaltijd is belangrijk voor de hoeveelheid energie die jij kan verbranden, maar moet wel goed gepland worden. Heb je weinig tijd en wil je even iets snels eten voorafgaand aan jouw hardloopsessie? Kies dan voor een banaan, een broodje of wat druiven. Wil je graag een goede maaltijd nemen en heb je hier tijd voor? Kies dan iets met koolhydraten en wacht zeker anderhalf tot twee uur. Eet niet te veel. Het is beter om voor het en na het sporten twee keer wat minder te eten dan heel veel van tevoren. Eet bijvoorbeeld voorafgaand het sporten één bordje pasta en neem na het sporten iets met eiwitten. Franse magere kwark is een goed voorbeeld hiervan.

Drinken voor en na het hardlopen

Tijdens het hardlopen verlies je veel vocht. Zeker als je lange routes gaat lopen. Zorg ervoor dat je voorafgaand aan het sporten wat water hebt gedronken en vul na afloop vrij snel je tekorten weer aan. Zo zorg je ervoor dat jouw lichaam nooit te weinig vocht heeft.

Populaire damesschoenen

Populaire herenschoenen

Misschien vind je dit ook interessant?