Tips om hardlopen leuker te maken?

Vind je het ook zo frustrerend als je naar hardlopers kijkt die rennen met een glimlach op hun gezicht, of vrolijk gedag zeggen als ze je inhalen? Voor sommigen kan hardlopen erg lastig zijn. Je weet dat hardlopen goed voor je lichaam en geest is, maar je wilt er natuurlijk ook wat plezier aan beleven. Dat is zelfs een voorwaarde om de sport lang vol te houden.

hardlopen leuk

Er zijn mensen die alleen maar de sporthorloge thuis te hoeven laten om hardlopen al leuker te gaan vinden. Zo ga je namelijk sneller op in de natuur en het landschap. Anderen gedijen erg goed wanneer ze in een groep gaan hardlopen. Het lichaam en je hardloopkwaliteiten hebben enorm veel profijt bij een ontspannen houding en een glimlach. Daarom hebben we speciaal voor jou nog meer tips om het hardlopen leuker te maken.

Ga hardlopen met vrienden

Je kunt een aantal vrienden vragen om mee te gaan hardlopen of je kunt je aanmelden bij een hardloopgroep. In een groep lopen maakt je vanzelf blijer. Zoek mensen uit die vergelijkbare doelen hebben als jou, samen ernaar toe werken zorgt voor gedeelde smart en overwinningen.

Je kunt een vaste plek afspreken waar jullie ontmoeten en een ronde gaan hardlopen. Je kunt bijvoorbeeld afspreken bij een ingang van een park of natuurgebied, waar je na het hardlopen samen een kop koffie kunt drinken. Zo koppel je het hardlopen met een aangenaam moment. Hardlopen wordt leuker wanneer het een sociale bezigheid wordt.

hardlopen leuk maken

Wijk eens af van je routine

Hardlopen kan saai worden, zeker wanneer je altijd hetzelfde doet. Dus als jij elke keer met een groep hardloopt, dan kan het motiverend werken om eens in je eentje het bos in te gaan voor een mooie ronde.

Je favoriete rondje wordt op den duur ook saai. Maar hardlopen is juist een geweldige manier om plekken te ontdekken. Neem eens een andere route, probeer een pad dat je niet kent, of ga hardlopen in een park aan de andere kant van de stad. Een mens wordt blij van nieuwe dingen ontdekken.

Tevens kun je gaan hardlopen op een ander moment van de dag. De meeste mensen kiezen het tijdstip dat het best in hun schema past, vaak s ’ochtends vroeg of juist na het werk. Trek je hardloopschoenen eens aan op een ander tijdstip van een vrije dag, misschien vindt je lichaam dat wel veel prettiger.

Doe mee aan een hardloop evenement

Hardlopen wordt vaak geassocieerd met prestaties, zoals een snelle tijd op de 16 km, of het uitlopen van de marathon. Dit kan mensen die moeite hebben met hardlopen erg demotiveren. Maar een prestatie leveren met hardlopen is niet verplicht. Gelukkig hebben organisatoren van hardloopevenementen dat ook steeds meer door. Er worden steeds meer evenementen georganiseerd waar hardlopen voor het plezier en gezelligheid centraal staat. Voorbeelden daarvan zijn runs door een stad waarbij je verkleed gaat of zogenaamde color-runs.

Kies voor een andere sport

Helpen bovenstaande tips je niet en blijf je hardlopen gewoon niet leuk vinden? Geen probleem! Hardlopen doe je om de conditie op te bouwen en het hart sterker te maken. Dat kun je ook doen door te wandelen, zwemmen of fietsen.

Misschien vind je dit ook interessant?