Waarom dragen golfers een pet?

Ben jij een golfer of kijk jij wel eens naar golfwedstrijden? Zie jij andere golfers wel eens met een pet over de golfbaan lopen en vraag jij je af waarom zij dit doen? Een pet is één van de accessoires die vaak te zien is op een golfbaan. De reden waarom golfers een pet dragen kunnen nogal uiteenlopen. Wil jij weten waarom golfers een pet dragen? In dit artikel vertellen we waarom zij dit doen.

golfers pet dragen

Golf is een elitaire sport; mogen petten dan wel op de golfbaan?

Golf heeft al jarenlang de stempel dat het een elitaire sport is. Vroeger klopte dit ook en kon golf niet door iedereen gespeeld worden. Door de jaren heen is de sport enorm toegankelijk geworden en mag tegenwoordig iedereen een balletje komen slaan. Wel gelden er nog altijd bepaalde etiquette op de golfbaan. Zo zijn er bepaalde kledingvoorschriften waar men zich aan dient te houden. In deze voorschriften staat bijvoorbeeld dat mannen in de zomer worden geacht om een polo met nette kraag te dragen en dat vrouwen geen uitdagende kleding horen te dragen. In deze voorschriften staat ook dat petten toegestaan zijn. Het dragen van een pet op de golfbaan is toegestaan op de golfbaan, maar in het clubhuis is het gebruikelijk om de pet af te zetten. Voor mutsen geldt hetzelfde.

Golf materiaal aanschaffen? Bekijk het ruime assortiment van Jumbo Golfwereld 

pet dragen

Waarom dragen golfers een pet?

Petten zijn in de buitenlucht dus toegestaan. Maar waarom dragen golfers dan petten? Dit kan om meerdere redenen. Petten bieden bescherming tegen de zon. Hierdoor kan een golfspeler beter over de hole kijken en zijn spel daarop aanpassen. Het dragen van een pet is dus bevorderlijk voor de prestaties op de baan. Daarnaast is een pet goed tegen Uv-straling. Kalende mannen dragen graag een pet zodat hun hoofd op warme dagen niet kan verbranden. Een andere reden is dat een pet verkoeling kan bieden wanneer de zon brandt. Wanneer het koud is raden wij aan om een muts op te zetten in plaats van een pet. Een muts houdt de warmte beter vast en is ook gebruikelijk op een golfbaan.

Misschien interessant?

golfclubs