Wat is de langste golfhole ter wereld?

Ben jij een (beginnend) golfspeler of liefhebber van de golfsport? Vraag jij je af hoe lang de langste golfhole ter wereld is? De langste golfhole ter wereld ligt een heel eind van ons huis af en is wel meer dan een kilometer lang. Wil jij alles weten over deze baan? In dit artikel vertellen we alle belangrijke informatie.

langste golfhole

Langste golfhole van de wereld

De langste golfhole ter wereld ligt in Zuid-Korea. Het is hole 3 van de Jeongeup Course van Gunsan Country Club in Zuid-Korea. De hole is van de achterste tee tot het golfputje 1.004 meter. De golfers die op deze hole spelen hebben ruim een kilometer te overbruggen dus. Deze hole is een par-7 golfhole. Dit betekent dat een gemiddelde speler in 7 slagen de bal in het golfputje zou moeten krijgen.

In Europa kennen we geen 7-par golfbanen. Dit komt omdat de Europese Golf Associatie (EGA) geen banen met 6- of 7-par golfholes wilt hebben. Volgens de EGA leveren golfholes van 6- of 7-par eerder minder dan meer golfplezier op. Daarnaast gaat een hole van dit kaliber al snel te lang duren. Een golfhole van 4- of 5-par duurt doorgaans al een kwartier. Bij nog grotere afstanden gaat dit al snel richting de 25 minuten per hole.

Langste golfhole van Nederland

In Nederland liggen par-3, -4 en -5 golfholes. Elke par heeft een eigen richtlijn qua afstand. Deze afstanden verschillen voor mannen en vrouwen. In het overzicht hieronder staan de richtlijnen qua afstanden bij de behorende par:

Par Vrouwen Mannen
3 tot 200 meter tot 235 meter
4 185-385 meter 220 tot 450 meter
5 350 meter en verder 415 meter en verder

In Nederland zijn verschillende banen met een lengte van meer dan 500 meter. Veel langer dan dat zijn ze niet te vinden in ons land. Welke golfbaan beschikt over de langst golfhole is een discussiepunt en niet met zekerheid te zeggen.

Misschien interessant?

golfclubs