Hole in one: wat betekent dat?

Ben je een fanatiek sportliefhebber maar heb je geen idee wat een hole in one is? Kijk je op dit moment golf en hoor je professionals, vrienden, familie of andere experts het hebben over een hole in one? Wil je hier graag over meepraten? In dit artikel gaan we er verder op in!

hole in one

Hole in one

Je speelt een hole-in-one zodra je de golfbal met één slag in de hole krijgt. Dit is een unicum wat niet vaak voorkomt.

Mocht het voorkomen dan gebeurt dit het vaakst op PAR-3’s. Dit zijn banen waarbij een professionele golfer in 3 slagen moet uitholen. In de praktijk betekent dat de bal vanaf de tee in één keer op de green moet landen.

Kleine kans

Zoals gezegd is de kans op een hole-in-one erg klein. De kans dat een professioneel golfspeler dit voor elkaar krijgt is één op de 3.756. Dit ligt bij een amateurgolfspeler nog een stuk lager. Daar is de kans slechts één op 12.750.

hole in one

Leuke feitjes

Zoals je wel merkt is het slaan van een hole-in-one allesbehalve dagelijkse kost. Dat maakt dat wanneer het voorkomt, veel golfers en golfliefhebbers dit als absoluut hoogtepunt zien. Het verwonderen is iets wat dagelijks gebeurd. Zeker na het lezen van onderstaande feitjes en records:

  • Langste hole-in-one: de langste hole in one staat op naam van Mike Crean uit Denver, deze sloeg de bal van 517 meter direct in de hole.
  • Meeste hole-in-one: het grootste deel van de golfers slaat nooit een hole-in-one. Dat gold niet voor Norman Manley uit Californië. De beste man sloeg in zijn leven maar liefst 59 hole-in-ones. Een record!
  • Meeste hole-in-ones op PGA-Tour: de PGA-tour is één van de meest prestigieuze golftoernooien. Het record van het aantal geregistreerde hole-in-ones staat op naam van Robert Allenby en Hal Sutton. Beiden sloeg er 10.
  • Hoeveel hole-in-ones voor Tiger Woods: Tiger Woods is de grootste en meest bekende golfer alle tijde. De Amerikaan heeft alles gewonnen wat er te winnen valt en sloeg in zijn PGA-carrière 3-hole in ones.

Misschien interessant?

golfclubs