Afvallen door golf

Ben je een fanatiek golfspeler en vraag jij je af hoeveel calorieën je verbrand bij het spelen van een potje golf? Wil je weten of golf een effectieve sport is om vet te verbranden en af te vallen? In dit artikel gaan we daar verder op in!

calorieverbranding golf

Zitten is het nieuwe roken

Tegenwoordig hoor je steeds meer experts zeggen dat zitten het nieuwe roken is. Deze uitspraak komt voort uit het feit dat steeds meer mensen heel lang zitten. Iets wat erg ongezond is. Zowel lichamelijk als geestelijk is het voor een mens belangrijk om voldoende te bewegen.

Vandaar ook dit stukje tekst. Bewegen is voor ieder mens gezond. Of je nou veel calorieën verbrand of weinig. Het in beweging zijn is altijd een goed idee.

Van verschillende factoren afhankelijk

De hoeveelheid calorieën die je verbrand is afhankelijk van verschillende factoren. Eén daarvan is je lichaamsgewicht. Over het algemeen is het namelijk zo dat hoe zwaarder je bent hoe meer calorieën je verbrand. Dat is dan ook direct de reden waarom mannen doorgaans meer calorieën verbranden dan vrouwen. Daarnaast maakt de intensiteit van het spel uit. Speel je wat voor de fun en gaat het meer om de gezelligheid? Of ben je echt gefocust en bezig met het winnen van een wedstrijd? Het lijkt misschien hetzelfde maar het tegendeel is waar.

Hoeveel calorieën verbrand je met golf?

Zoals hierboven als is aangegeven is het lastig om vast te stellen hoeveel calorieën je verbrand met de sport golf. Om je toch een idee te geven sommen we een gemiddelde voor je op. We gaan in onderstaande tabel uit van één uurtje golf.

60 minuten 60 kilogram 70 kilogram 80 kilogram 90 kilogram
200 calorieën 235 calorieën 270 calorieën 300 calorieën

Tip om af te vallen

Wil je graag afvallen en is golf je favoriete sport? Dan raden we aan om de golfkar te laten staan. Hierdoor beweeg je aanmerkelijk meer waardoor je meer energie en calorieën verbrand. De kans dat je vervolgens afvalt is hierdoor een stuk groter. Zij het dat alleen beweging niet voldoende is. Dit omdat je ook moet letten op hetgeen wat je binnenkrijgt.

afvallen golf

Misschien interessant?

golfclubs