Triple 20 gooien: tips en aandachtspunten

Vind je darten erg leuk en wil je graag vaker triple 20 gooien? Ben je opzoek naar tips, aandachtspunten en wil je weten waar je op moet letten? In dit artikel nemen we het met je door.

triple 20 gooien

Niet te veel bewegen

Het is belangrijk dat je bij het gooien van de pijl niet te veel beweegt. In principe zou alleen je arm moeten bewegen. Dit omdat de verschillende bewegingen invloed heeft op de plek waar de pijl terecht komt. Daarnaast is het zo dat wanneer je dit steevast weet vol te houden je een ‘vaste worp’ ontwikkeld. Hierdoor gooi je vrijwel altijd vanuit dezelfde situatie waardoor je worpen gelijkmatiger en beter worden.

Pijl volgen

Veel darters denken dat hun actie erop zit zodra de pijl uit hun hand is verdwenen. Echter is dat niet waar. Het advies is namelijk om de pijl te blijven volgen. Maak je werpbeweging dus volledig af en zorg dat je deze niet afraffelt. Het is belangrijk dat je de werpbeweging in rechte lijn afmaakt. Het vroegtijdig naar links of rechts bewegen of de pijl niet volgen heeft namelijk invloed op waar deze terecht komt.

Mikken

Misschien herken je het wel? Je richt op de triple 20 maar vaak prikt de pijl er net onder. Het is iets waar veel darters last van hebben. Dit omdat het grootste deel echt op de triple 20 mikken. Echter is het advies om er iets boven te mikken. Dit omdat de pijl, op het moment dat deze bijna bij het bord is, vrijwel altijd zakt. Als je er dan net boven mikt dan is de kans dat die in de triple terecht komt een stuk groter. En dat is dan ook direct de reden waarom jij de triple vaak net niet weet te raken.

Focus

De laatste tip lijkt een hele eenvoudige maar is in de praktijk een hele moeilijk. Het is namelijk van belang dat je focus probeert te houden. Laat je dus niet afleiden door frustratie, je tegenstander, het licht, publiek of iets anders. Hou je aandacht bij hetgeen wat je moet doen. Alleen dan is de kans groot je de pijlen gooit zoals je dat wenst.

Kooptips

  • Unicorn Eclipse Pro – Dartbord | De Unicorn Eclipse Pro is het dartbord wat je bij grote televisie toernooien ziet. Dit bord is gemaakt van het beste Sisal materiaal, heeft een ongekend hoge dichtheid en is tot in de details uitgewerkt.
  • Winmau Blade 5 Bristle – Dartbord | Winmau is zonder meer één van de grootste dartbord merken. De Winmau Blade 5 heeft een hoge dichtheid en heeft een goed herstellend vermogen. De kans op een bouncher bij dit type bord is dan ook vrijwel nihil.

Misschien interessant?