Cadeau tips en ideeën voor een dart liefhebber

Heb je binnenkort een verjaardag of ander soort feestje van een echte dartliefhebber? Ben je opzoek naar een leuk en passend cadeau? In dit artikel nemen we een paar leuke cadeau tips voor darters met je door.

cadeau tips dart liefhebber

Dartbord

Voordat je een dartbord cadeau geeft is het aan te raden om eerst te achterhalen of degene niet vrij recent een nieuw bord heeft aangeschaft. In dat geval zou het namelijk zonde zijn. Echter in de overige gevallen worden veel dartliefhebbers erg blij en vrolijk van een nieuw bord. Let wel, er zijn heel veel verschillende dartborden. Het is raadzaam om u hier goed in te verdiepen.

De meest verkochte borden zijn de Blade 5 van Winmau en de Unicorn Eclipse Pro. Op het laatstgenoemde bord worden zelfs veel televisietoernooien gespeeld.

Dartpijlen

Het geven van dartpijlen is moeilijker dan het lijkt. Dit omdat er ontzettend veel verschillende soorten pijlen en dartpijl onderdelen zijn. Toch moeten we zeggen dat het geven van dit cadeau absoluut een goede zet is. Mocht je daar nou niet uitkomen dan kun je altijd nog voor een cadeaubon gaan met daarbij de tekst dat het budget bedoeld is voor het kopen van nieuwe dartpijlen.

Flights

Qua bedrag is dit een aanzienlijk kleiner cadeau. Echter is dit cadeau super praktisch. Dit omdat de flight op een dartpijl het meest kwetsbare deel is. Deze moet een beginnend darter en een fanatiek darter dus regelmatig vervangen. En hoe handig is het om er dan alvast een paar op voorraad te hebben?

Belangrijk om te weten is dat hoe hoger het aantal micron in de flight, hoe sterker en beter deze is.

Surrounds

Ook ervaren darters kunnen te maken hebben met een flinke misser. In zo’n geval zou het zonde zijn dat de muur waarop het dartbord hangt beschadigd raakt. Daarom is het in onze ogen altijd een goed idee om een surround om het dartbord heen te hangen. Deze beschermd de muur tegen eventuele ketsers.

Mocht je dit een leuk cadeau lijken bekijk dan goed of degene deze nog niet heeft. Een surround hoeft namelijk niet vaak te vervangen worden. En twee surrounds heeft geen enkele toegevoegde waarde.

Verlichting

Dit cadeau is heel gaaf om te geven maar ook om te krijgen. We hebben het dan over dartbord verlichting. Dit type verlichting hangt rondom het bord en zorgt dat er ook in het donker gespeeld kan worden. Nu hoor ik je bijna denken? Maar waarom doe je dan geen andere lichten aan? Het antwoord daarop is relatief simpel. Dartbord verlichting heeft ten opzichte van normale verlichting het grote voordeel dat er geen schaduw op het bord komt.

Mat

Veel darters lopen thuis met tape te martelen. Dit om aan te geven vanaf waar gegooid mag worden. Nu is dat natuurlijk een oplossing echter is het veel netter en strakker wanneer er een mat ligt. Een dartmat is een mat die je onder het dartbord legt. Dit soort matten zijn in heel veel verschillende soorten te krijgen. Denk aan matten met verlichting, zonder verlichting, met leuke afbeeldingen en zonder leuke afbeeldingen.

De functionele waarde van zo’n mat zit hem in het feit dat je geen strepen hoeft te tekenen of ductape moet plakken.

Scoreborden

Steeds vaker zie je darters de score bijhouden op hun telefoon. Een handig alternatief zij het dat het soms wel wat gepruts is. Daarom is het altijd leuk en handig om een scorebord te krijgen. Bij het kopen van een scorebord heb je de keuze uit twee opties, namelijk whiteboard scoreborden en elektronische scoreborden. Voor beide is wat te zeggen. Elektronische scoreborden zijn natuurlijk erg handig. Maar whiteboard scoreborden hebben weer de nodige charme.

Fan artikelen

Mocht al het bovenstaande niet hetgeen zijn wat je zoekt. Dan kun je altijd nog de vele fan artikelen bekijken. Denk hierbij aan het Van Gerwen dart shirt, aan de biografie van Van Gerwen, aan een darts ketting of collier en aan casual dart shirts.

  • Michael van Gerwen Wedstrijd Shirt
  • van Gerwen: het verhaal van de beste darter ooit  
  • Dartbord ketting 
  • One Hundred and Eighty Banner Darts T-Shirt 

Misschien interessant?