Hoe lang gaat een dartbord mee?

Ben jij een darter of gooi jij af en toe een pijltje? Heb jij een dartbord of overweeg je om er één aan te schaffen? Dartborden zijn er in allerlei soorten. Zo zijn er dure kwaliteitsborden die lang mee gaan en goedkopere instapborden voor beginners. Ben jij benieuwd hoelang een dartbord mee gaat? In dit artikel vertellen we alles wat jij moet weten over dartborden.

wanneer dartbord versleten

Hoe ziet een dartbord eruit?

Vrijwel iedereen heeft wel eens een dartbord gezien in zijn of haar leven. Een dartbord is een ronde schijf met vele vakjes. Elke vakje levert een andere score op. Een dartbord heeft van buiten naar binnen een zwarte ring, vervolgens een ring met groene en rode vakjes die een dubbele score opleveren van het getal wat bij het vakje hoort, een ring die een enkele score van het bijbehorende getal oplevert, een ring met groene of rode vakjes die de triples genoemd worden, nog een ring met enkele scores en een single en double bull. De laatste twee zijn groen en rood en leveren 25 en 50 punten op.

Een dartbord ophangen

Een dartbord wordt overal ter wereld op dezelfde hoogte opgehangen. De internationale regel is dat een de bull, het rode vlakje in het midden, op 173 centimeter hoogte hangt. Darten is een sport waarbij het op millimeters aankomt, hierdoor is het noodzakelijk dat overal ter wereld een dartbord op dezelfde hoogte hangt. Spelers worden geacht om vanaf 237 centimeter afstand te gooien richting het dartbord.

Hoelang gaat een dartbord mee?

Er zijn natuurlijk veel oorzaken die bepalend zijn voor de levensduur van een dartbord. Een dartbord van goede kwaliteit kan bij een gebruik van enkele dart sessies per week zeer lang mee. Een dartbord van mindere kwaliteit dat dagelijks gebruikt wordt kan binnen een aantal maanden al ‘af’ zijn. De plaats waar het bord hangt speelt ook een grote rol. In de buitenlucht of slecht geïsoleerde schuur kan een dartbord als snel verouderen. Een dartbord dat in huis hangt houdt het over het algemeen langer vol. Bevat een dartbord gebruikssporen op plekken waar u vaak gooit? De ring van het dartbord is de draaien waardoor u deze sporen naar een ander vakje kunt verplaatsen. Oneffenheden in het vakje van de 2 zitten minder in de weg dan gebruikssporen in het vakje van de 20. Tenzij u natuurlijk graag op de 2 gooit, maar daar gaan we maar even niet vanuit.

Kooptips

  • Unicorn Eclipse Pro – Dartbord | De Unicorn Eclipse Pro is het dartbord wat je bij grote televisie toernooien ziet. Dit bord is gemaakt van het beste Sisal materiaal, heeft een ongekend hoge dichtheid en is tot in de details uitgewerkt.
  • Winmau Blade 5 Bristle – Dartbord | Winmau is zonder meer één van de grootste dartbord merken. De Winmau Blade 5 heeft een hoge dichtheid en heeft een goed herstellend vermogen. De kans op een bouncher bij dit type bord is dan ook vrijwel nihil.
  • ABC Darts – Dartpijlen professioneel | Deze prachtige dartpijlen zijn geschikt voor wedstrijden en recreatief niveau. Het setje met driepijlen wordt geleverd met shafts, flights en een handig opbergmapje.
  • Harrows Steeltip Black Ice 23 GR – 90% Tungsten | Deze Tungsten dartpijlen van Harrows worden door veel darters als zeer goed beoordeeld. Met name de grip en de controle kan op veel positieve reacties rekenen.

Misschien interessant?