Zwembril kopen

Of je nou in het zwembad zwemt of aan openwaterzwemmen doet. Een zwembril is eigenlijk onmisbaar. Het is ook niet voor niets dat mensen die met grote regelmaat zwemmen in veel gevallen zijn uitgerust met een goede zwembril. Maar wat is nou een goede zwembril? En waar moet je opletten als je een zwembril koopt? In dit artikel nemen we dat met je door.

zwembril kopen

Grote prijsverschillen

Als we het hebben over zwembrillen dan hebben we het ook over grote prijsverschillen. De prijzen van zwembrillen variëren tussen de 5,- en 80,- euro. Maar welke moet je nou hebben?

Allereerst willen we je op het hart drukken dat het niet raadzaam is om een bril van onder de tien euro te kopen. Dit is vaak speelgoed kwaliteit waardoor de bril niet het gewenste effect heeft.

Waar moet ik opletten?

Het is fijn om te weten dat het niet raadzaam is om een bril van tien euro te kopen. Maar welke bril moet je dan wel kopen? Wij geven je een aantal praktische tips die je kan helpen bij het kiezen van de juiste bril.

Zwembril op maat

Draag jij in het dagelijks leven een bril of lenzen? Dan is het mogelijk om een zwembril op sterkte te laten maken. Een zwembril op sterkte wordt op maat gemaakt en zorgt ervoor dat jij tijdens het zwemmen goed ziet.

Verstelbaar neusje

Het is slim om een zwembril te kopen met een verstelbaar neusje. Een verstelbaar neusje zorgt dat de bril beter aansluit op jouw gezicht waardoor de bril prettiger aanvoelt.

Snelheid

Ben je een wedstrijdzwemmer of heb je een bepaald snelheidsdoel voor ogen? Dan is het goed om te kijken naar een gestroomlijnde zwembril. Een gestroomlijnde zwembril zorgt voor minder weerstand waardoor jij een snellere tijd kunt neerzetten.

Zonnebril

Zwem je voornamelijk in open water? Dan is het handig om een zwembril te kopen met gepolariseerde glazen. Deze bril zorgt voor een goed zicht en beschermt je ogen tegen zon en glinsteringen.

Een dergelijke bril kan ook in een binnenzwembad worden gebruikt. Al is de ervaring dat het er vrij donker van kan worden.

Bril die niet beslaat

Er zijn brillen met een anti-fog laagje. Deze zorgt ervoor dat je bril niet beslaat. Een toevoeging die erg handig kan zijn. Moet er wel bij gezegd worden dat dit laagje na verloop van tijd slijt/verdwijnt waardoor de functie verdwenen is. In dat geval kun een nieuwe bril kopen of accepteren dat de bril zo nu en dan beslaat.

Dubbelelastiek

Koop een bril met een dubbelelastiek. Een bril met een dubbelelastiek blijft in vergelijking met een bril met enkel elastiek beduidend beter zitten.

Functionaliteit en pasvorm

Concentreer je bij het kopen van een bril voornamelijk op de functionaliteit en pasvorm van de bril. We zien nog wel eens dat de kleur of het uiterlijk van de bril belangrijker is dan hoe die zit en aansluit. Ons advies is om het stukje mode even uit het oog te verliezen en te kijken naar hetgeen waarvoor een zwembril bedoeld is.

Productopties en aanbevelingen

  • Professionele zwembril voor volwassenen zwart
  • Arena Zwembril Cobra Core 1E491-45
  • Speedo Futura Biofuse Flex Goggle Zwembril Uni…

Hoe moet een zwembril zitten?

Het is het beste om de zwembril te passen zonder dat het elastiek vast zit. Zuigt de bril goed vacuüm? Dan past de bril goed bij je hoofd en oogkas.

Het afstellen van de elastiekjes is vaak persoonsgebonden. Hou je van een strak zittende zwembril? Pas deze dan naar wens aan. Maar hou altijd in je achterhoofd dat een goed sluitende bril niet heel strak hoeft te zitten.

Hoe lang gaat een goede zwembril mee?

Hoe lang jij met een zwembril kan doen hangt af van verschillende factoren. Allereerst is het belangrijk dat je er goed mee omgaat. Spoel de bril dus na jouw zwemsessie af met schoonwater en bescherm deze in een beschermhoes. Verder is de levensduur van de zwembril afhankelijk van hoe vaak je hem gebruikt.

Zwem je meerdere keren per week? Dan is het aan te raden om elk jaar een nieuwe bril aan te schaffen.

SportSport