Beste oordopjes voor zwemmen

Ben jij een zwemmer, zwem jij heel af en toe of wil jij gaan beginnen met zwemmen? Vraag jij je af of oordopjes noodzakelijk zijn wanneer je gaat zwemmen? Zwemmen met oordopjes is niet per se noodzakelijk, maar wordt wel aangeraden. Zwemoordopjes kunnen een hele boel ellende voorkomen. Wat er zoal kan gebeuren wanneer je geen zwemoordopjes draagt? Welke type oordopjes er zijn? Dat en meer lees je in dit artikel!

zwemoordoppen

Wat zijn oordoppen?

Zwemoordoppen zijn oordopjes die water niet jouw gehoorgang in laat stromen. Deze oordoppen zorgen ervoor dat jij vrijuit kan zwemmen, sporten, bewegen of relaxen in het water zonder dat je bang hoeft te zijn dat er water in jouw oren komt.

Waarom zwem oordopjes kopen?

Water is je oren is vervelend, maar hoeft niet altijd een groot probleem te zijn. Toch is voorkomen beter dan genezen. Water in je oren kan namelijk zorgen voor pijn, duizeligheid en ontstekingen. Op lange termijn zou zelfs je gehoor slechter kunnen worden. Om deze redenen is het dan ook aan te raden om te zwemmen met oordopjes. De meest ervaren zwemmers doen het ook, dus waarom jij niet?

zwem oordoppen kopen

Waar op letten als ik oordoppen koop?

Er zijn heel veel verschillende oordoppen te koop. Maar welke oordoppen zijn voor jou geschikt? En waar moet je opletten als je ze aanschaft?

Kies voor oordoppen die goed passen

Het is belangrijk dat je een oordop kiest die goed in je oor past. Anders loop je het risico dat die niet lekker zit of dat je hem binnen no-time kwijt bent. Of ben je constant bezig het goed indoen van de oordoppen. Dit wil je natuurlijk niet.

In dat geval zijn er eigenlijk twee opties. Optie één is het maken van een oordop op maat. En optie twee is een oordop kiezen die naar de stand van jouw oor gaat staan. Door een oordop te kopen die bij je oor past voorkom je irritatie aan het oor en heb je maximale bescherming.

100% waterdicht

Er zijn een heleboel oordoppen voor verschillende doeleinden. Denk aan oordoppen voor de bouw of muziekfestivals. Zodra je oordoppen aanschaft is het belangrijk om te kijken of ze bedoeld zijn voor het zwemmen. Oordoppen die geschikt zijn voor het zwemmen zijn vaak 100% waterdicht waardoor je oren de bescherming krijgt die je wenst.

Populaire oordoppen

  • Siliconen oordoppen
  • 4EARS watersport

Veel gekocht door?

We hebben het hier met name over oordoppen voor tijdens zwemmen. Maar dat hoeft natuurlijk niet het geval te zijn. Het gaat erom dat je het oor beschermt tegen water. Dit kan ook zijn tijdens het douchen. We zien dat zwem oordoppen veelvuldig gekocht worden door:

  • Waterskiërs of andere watersporters
  • Waterpoloërs
  • Waterbasketballers
  • Surfers en kitesurfers
  • Zeilers
  • Onderwaterhockeyers

oordoppen voor sporten in het water

SportSport