Goede tennisschoenen kopen: waar moet je opletten?

Als het gaat om het kopen van tennisschoenen, zijn er een aantal belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden om de juiste keuze te maken. Een goede tennisschoen biedt ondersteuning op de tennisbaan en voorkomt blessures.

kopen van tennisschoenen

Pasvorm

Het allerbelangrijkste aspect bij het kopen van tennisschoenen is de pasvorm. De schoenen moeten goed passen en comfortabel zitten om blessures te voorkomen en om optimaal te kunnen presteren op de baan. Zorg ervoor dat je de schoenen past met de sokken die je draagt tijdens het spelen en loop er een beetje in rond om te testen of ze goed zitten.

Type baan:

Het type baan waarop je speelt kan van invloed zijn op het type tennisschoenen dat je nodig hebt. Als je voornamelijk op gravel speelt, heb je schoenen nodig met een goede grip en een zool die geschikt is voor deze ondergrond. Deze zool bestaat uit een visgraat profiel. Voor harde ondergronden heb je weer andere schoenen nodig die meer demping bieden, deze zool is vaak glad.

Ondersteuning

Tennisschoenen moeten voldoende ondersteuning bieden voor de voet en enkel. Zoek naar schoenen met een goede enkelsteun en een stevige buitenzool om de impact van het spel op de voet te verminderen. Asics, Nike en adidas staan hier bijvoorbeeld bekend om.

Gewicht

Het gewicht van de tennisschoenen kan ook van belang zijn. Lichtere schoenen kunnen meer wendbaarheid bieden, terwijl zwaardere schoenen meer stabiliteit en ondersteuning bieden. Het soort type speler dat je bent kan dus van invloed zijn op de schoen die het beste bij je past.

Duurzaamheid

Tennisschoenen moeten bestand zijn tegen de slijtage die gepaard gaat met het spelen van tennis op regelmatige basis. Kies schoenen van goede kwaliteit en duurzame materialen om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan.

Uiterlijk

Je moet je comfortabel voelen op je tennisschoenen, daarom is het belangrijk dat je ze er zelf mooi uit vindt zien. Dit geeft een extra boost voor jouw vertrouwen!

Merk

Ten slotte is het merk ook een factor om rekening mee te houden. Sommige merken staan bekend om hun hoogwaardige tennisschoenen en hebben een goede reputatie opgebouwd bij tennisliefhebbers, denk hierbij aan merken zoals adidas, Asics en Nike.

Bij het kopen van tennisschoenen is het dus belangrijk om rekening te houden met de pasvorm, het type baan, de ondersteuning, het gewicht, de duurzaamheid, het uiterlijk en het merk. Het vinden van de juiste schoenen kan je prestaties op de baan verbeteren en blessures voorkomen, dus neem de tijd om schoenen te vinden die bij jou passen en die geschikt zijn voor jouw speelstijl en de ondergrond waarop je speelt.