Waar moet je op letten bij het kopen van skates of skeelers?

Schaatsen op echt natuurijs is er bijna niet meer bij in Nederland. Dat is misschien wel de reden waarom skaten en skeeleren populairder aan het worden is dan schaatsen. Wanneer de lente weer aanbreekt kunnen we weer aan skaten denken. Heb je nog geen skeelers of kun je wel een paar nieuwe skates gebruiken? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten om het geschikte paar te kiezen. Ze moeten natuurlijk geschikt zijn voor wat je gaat doen, bovendien moeten ze comfortabel zijn om mee te skaten. In dit artikel bespreken we enkele algemene keuzes die je moet maken bij het kopen van skates en skeelers.

skeelers kopen

Skeelers en skates kopen; waar moet je op letten?

De volgende factoren zijn het belangrijkst bij het aanschaffen van skeelers en skates:

  • Maat;
  • Wielen;
  • Schoen;
  • Kwaliteit.

De maat

De maat van de skeeler of inline skate is heel belangrijk. Voor beide soorten skates geldt dat de wreef goed moet aansluiten aan de bovenkant van de voet en je hiel goed geklemd zit in de hak. De tenen mogen de voorkant van de schoen net niet raken. Tevens mag je geen oncomfortabele druk voelen in de schoen. Als de skeeler of skate aan deze voorwaarden voldoet test deze dan door een afzet. Komt je hiel niet los van de schoen dan heb je de juiste maat. Ieder merk heeft een verschil in ronding bij de neus, kies voor de vorm die het meeste comfort biedt voor jouw voet.

De wielen

Als het gaat om de wielen dan zijn er twee keuzes die je moet maken; de grootte van de wielen en de hardheid. De hardheid bepaalt hoe hard je gaat, met harde wielen kun je harder schaatsen. Zachtere wielen bieden echter meer grip. De grootte van de wielen bepalen de snelheid, maar ook de wendbaarheid. Ga je skeeleren op lange en rechte fietspaden, kies dan voor grote wielen. Skate je liever in een park of stad, kies dan voor kleinere wielen.

skeelers kopen

De schoen

De manier van skaten bepaalt wat voor type schoen je nodig hebt. Als je gaat skaten in de stad, of als je trucs wilt doen op de skatebaan, dan kies je voor een hoge schoen. Deze beschermen de enkels en hebben meestal kussens van binnen voor meer comfort. Ga je lange afstanden afleggen, dan heb je een lage en stijve schoen nodig. Met deze lage schoenen kun je diep in de schaatshouding blijven zitten en kun je hard afzetten om een hoge snelheid te bereiken.

Kwaliteit

Als je de skeelers of skates vaak gebruikt, dan kun je het best kiezen voor een kwalitatief goed merk. Je wilt natuurlijk dat ze zo lang mogelijk meegaan! Dat betekent dat de skates of skeelers een echte investering zullen zijn, gelukkig krijg je daar een hoop voor terug. Want de wielen zullen minder snel slijten, de schoen zal comfortabeler zitten en lang meegaan en de gehele skate is van hoogwaardige en duurzame materialen gemaakt. Skeelers en skates van goede kwaliteit worden gemaakt door merken zoals K2, Bont en Powerslide.

Veel gekochte producten

  • Inline Skates Blauw/Zwart
  • Powerslide Inlineskates 
  • Rollerblade Macroblade 3WD

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport