Beste hockey boeken

Ben je een groot hockey fanaat en ben je opzoek naar hockey gerelateerde boeken? In dit artikel nemen we zeven interessante boeken met je door!

hockey boeken

Maartje Paumen

Maartje Paumen is zonder meer één van de grootste hockeysters van Nederland. Paumen speelde maar liefst 235 interlands en wist daarin 195 keer te scoren. Paumen, geboren in Limburg heeft in haar rijke carrière een enorme erelijst opgebouwd. Zo won de hockeyster meerdere malen goud op de Olympische Spelen, werden er meerdere EK ’s en WK ’s gewonnen en wist ze met haar club ’s-Hertogenbosch een groot aantal Europa Cup 1 en landstitels te winnen.

In het boek Paumen, altijd tot het uiterste verteld de hockeyster openhartig over hoe ze de top heeft weten te bereiken, over haar coming-out en haar ongekende winnaarsmentaliteit.

Het boek schetst een duidelijk beeld van haar leven als topsporter waarin alle hoogtepunten en dieptepunten worden besproken. Het boek krijgt van veel hockeyliefhebbers en sportliefhebbers een hoge beoordeling.

Saar op Hockey (kinderboek)

Vivian den Hollander is de schrijfster van het boek Saar op Hockey. Het boek is bedoeld voor kleine hockeysters die idolaat zijn van het spelletje. Het boek kent een drietal spannende verhalen met elk hun eigen titel, namelijk:

  • Een stick voor Saar
  • Snel naar het veld
  • Goud voor Saar

Het boek wordt door velen erg goed beoordeeld en kan erg leuk zijn als verjaardagscadeau of als verrassing bij het grote Sinterklaasfeest.

Bikkelen

Topsporter of tophockeyer worden is voor veel kinderen een grote droom. Het lijkt op een ideaal leven waar ook nog eens geld mee te verdienen is. Maar zo mooi als het lijkt zo moeilijk kan het soms zijn. Oud tophockeyster Sylvia Karres vertelt aan de hand van haar eigen ervaringen hoe het is om topsport te bedrijven. Ze geeft tips en verteld over de struggles die ze zelf heeft ervaren.

Het boek krijgt een hoge waardering van lezers. Er zijn zelfs hockey ouders die het boek educatief noemen. Zij zeggen dat ze nu meer inzicht krijgen in de gedachten van hun zoon of dochter en dat ze zich nu meer bewust zijn van wat ze wel of niet moeten zeggen of doen.

Teun de Nooijer

Met maar liefst 453 interlands en 4 olympische plakken (twee zilver, twee goud) is Teun de Nooijer zonder meer één van de meest bekende en beste hockeyspelers die Nederland ooit heeft gekend. De hockeyer die bekend staat om zijn prachtige slalom droeg net als Johan Cruijff gedurende zijn carrière altijd nummer 14. Maar waarom was dat? In dit boek verteld de Noord-Hollander openhartig over het leven als topsporter, zijn idolen, de betekenis van familie en de keerzijde van het leven als tophockeyer. Werkelijk niets wordt onbesproken gelaten waardoor je een mooi en boeiend inkijkje in het leven van Teun de Nooijer krijgt.

Het boek wordt door veel hockeyliefhebbers en sportliefhebbers erg gewaardeerd en is dan ook zeker aan te raden.

Jacques Brinkman

Jacques Brinkman is één van de vele grote hockeyers die Nederland heeft voortgebracht. De Nederlander geboren in Utrecht speelde maar liefst 337 interlands en wist drie Olympische Medailles binnen te slepen.

De Utrechter bekend als speler, trainer en ondernemer kende extreem grote successen maar had ook meermaals te maken met diepe dalen. In dit boek wordt daar openhartig over gesproken met als resultaat een prachtig en boeiend verhaal van een eigengereid topsporter.

Hockey oefeningen voor veld en zaal

Marc van der geest is gediplomeerd hockeytrainer en leercoach voor de Koninklijke Nederlandse Hockeybond. De trainer maakte een prachtig boek met meer dan 200 leerzame en uitdagende hockey oefeningen. Het boek is opgedeeld in twee categorieën (zaal en veld) en is bestemd voor meerdere moeilijkheid niveaus.

Veel lezers hebben na aanschaf van het boek een zeer positieve recensie achtergelaten. “Dit had ik zelf niet kunnen bedenken” of “Prachtige oefeningen voor zowel jong als oud” zijn zomaar wat complimenten die de waarde van het boek goed weergeven.

In perfecte conditie

Ellen Hoog is zonder meer één van de meest bekende Nederlandse hockeysters. Voor de Nederlandse is gezond eten en voldoende bewegen ontzettend belangrijk. Mede daarom ontwikkelde ze het boek “in perfecte conditie”. In het boek deelt ze maar liefst 36 efficiënte sportoefeningen en 45 heerlijke en gezond recepten.

Het boek staat hoog aangeschreven en wordt door lezers goed beoordeeld. Zo vertelde één van de lezers dat ze al veel van dit soort boeken had gekocht. Maar dat dit het eerste boek is die haar aanspreekt en heeft aangezet om gezonder te leven.

Sport