Waar kan ik in Nederland leren golfsurfen?

Denk jij bij golfsurfen aan prachtige stranden in verre oorden waar lokale surfhelden de enorme golven bedwingen? Het is een prachtig beeld en misschien een droom om ooit te verwezenlijken. Gelukkig ligt die mogelijkheid dichterbij dan je misschien denkt. Golfsurfen leren kun je namelijk gewoon doen aan onze eigen Noordzeekust. Natuurlijk zijn de golven wat minder indrukwekkend dan op bijvoorbeeld Hawaï, maar dat is voor de beginneling juist goed. Wil jij golfsurfen leren? Dat kan in de volgende Nederlandse badplaatsen:

golfsurfen nederland

Scheveningen

De eerste Nederlandse golfsurfers waren te vinden in Scheveningen. Door de aanwezigheid van een haven zijn de golven hier zeer geschikt om op te golfsurfen, ook voor beginners. Als je lessen wilt volgen dan kun je dit doen bij Aloha surfschool. Je kunt individueel lessen volgen, maar ook in een groep. Een surfboard en wetsuit kun je gewoon daar huren.

Wijk aan Zee

De golven van Wijk aan Zee worden door vele golfsurfers gezien als de beste van Nederland. Ook hier kun je als beginner lessen krijgen. Naast beachclub Aloha Wijk aan Zee zit Ozlines, de surfschool van Australische eigenaar Chris. Australiërs die weten wel wat golfsurfen is, dus als je het wilt leren, dan zit je hier goed! De strandtenten bij de pier van Wijk aan Zee lijken gemaakt voor golfsurfers, er zijn veel voorzieningen zoals verhuur, omkleedruimtes en douches en de sfeer is heel relaxt.

Hoek van Holland

Vind je Scheveningen te massaal en druk? Dan is Hoek van Holland een goede keus om golfsurflessen te nemen. De golven zijn hier zeer geschikt voor beginners. Bij De Surfschool kun je individuele lessen en groepslessen volgen. De sfeer doet heel tropisch aan, alsof je op een Balinees strand rondloopt.

Noordwijk aan Zee

Ook in Noordwijk aan Zee kun je leren golfsurfen. Beach Break is een goed adres voor allerlei soorten watersport zoals kitesurfen en golfsurfen. Wil je met een groep leren surfen? Dan kun je hier een eigen leraar huren. Na de les kun je het café op krachten komen en verhalen delen met je vrienden.

Bloemendaal aan zee

In Zandvoort wordt niet alleen hard gereden in auto’s, je kunt vlak bij ook leren golfsurfen. De beste locatie daarvoor is Surfana (goede naam!). Ze noemen zich de leukste surfschool van Nederland en dat kan best eens waar zijn. Ze organiseren zelfs zomerkampen om te leren surfen. Ook kun je er terecht voor bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeestjes! Naast het leren van golfsurfen, kun je ook les krijgen om stand up paddling (ook wel suppen genoemd) te leren.