Wat kost een F1 auto?

Ben jij een liefhebber van autoracen en/of kijk je wel eens naar Formule 1 wedstrijden? Ben jij geïnteresseerd in de gigantische bedragen die omgaan in deze raceklasse? De Formule 1 is de snelste, populairste en duurste raceklasse ter wereld. Wil jij weten hoeveel een Formule 1 auto kost? In dit artikel vertellen we het.

f1-auto kosten

Kosten Formule 1 auto

De bouw van een Formule 1 auto kost zeer veel geld. Het belangrijkste onderdeel van een auto is natuurlijk de motor. Een motor die voldoet aan de eisen om mee te kunnen in de Formule kost alleen al zo’n 10 miljoen Euro. Maar een auto heeft natuurlijk veel meer onderdelen. Hieronder hebben wij even een overzicht gemaakt met gemiddelde prijzen voor een Formule 1 auto:

kosten f1 auto

Deze kosten zijn voor het maken en samenstellen van een Formule 1 auto. Maar Formule 1 teams zijn natuurlijk altijd op zoek naar ontwikkelingen van hun auto. Om verbeteringen aan te brengen wordt de auto uitvoerig getest in speciale windturbines. Aan deze tests zijn Formule 1 teams gedurende het seizoen ook nog eens minimaal 25 miljoen Euro kwijt. Ook overige kosten als brandstof, olie en testritjes zijn zeer prijzig. Aan olie en benzine wordt bijvoorbeeld al zo’n 10 miljoen Euro uitgegeven.

Reparatiekosten

Niet zelden gaat er wat kapot aan een Formule 1 auto. Zo kan het gebeuren dat een coureur te laat remt en zijn volledige voorvleugel in de prak rijdt. Die zijn dure geintjes. Een team van een aantal personen is dan namelijk een paar maand bezig met het fabriceren van een nieuwe voorvleugel. Een nieuwe voorvleugel moet namelijk weer zo aerodynamisch mogelijk gemaakt worden en daar zit veel tijd en geld in. Zo kan het produceren van een nieuwe voorvleugel alleen al enkele tonnen kosten.

Overige kosten Formule 1 team

Een Formule 1 team heeft natuurlijk erg veel werknemers. Denk aan de coureur, het fabriekspersoneel, de cateraars, schoonmakers en alles wat daar tussenin zit. Dit personeel moet allemaal betaald worden. AutoWeek heeft deze en alle andere kosten die tijdens een Formule 1 seizoen worden gemaakt bij elkaar opgeteld en kwam tot de conclusie dat een Formule 1 seizoen gemiddeld zo’n 280.000 miljoen Euro kost. Hierin zitten alle kosten van transport, reparatie, salaris, ontwikkeling en andere zaken bij in. Al met al een duur seizoen dus.

Misschien vind je dit ook interessant?