GP van Monaco: ”Alsof je met een helikopter door je huiskamer vliegt”

Aan de Franse zuidkust ligt een klein prinsdom. In dit prinsdom wonen de rijken der aarde, dicht op elkaar gepakt in grote luxe. Wie ooit het misfortuin heeft om er in de auto te belanden, weet hoe ongelooflijk krap het er is en hoe moeilijk het is om je auto netjes door alle straten te manoeuvreren, zonder per ongeluk een Rolls-Royce van een van de locals te beschadigen. En toch wordt Monaco eens per jaar in mei omgebouwd tot een racecircuit. De Grand Prix van Monaco is een van de oudste nog bestaande races ter wereld en heeft eigenlijk helemaal geen plaats op de Formule 1-kalender. Toch is het de race waar elke coureur naar uitkijkt.

wat maakt gp monaco bijzonder

Dit artikel verder lezen?

Bij Sportloaded krijg je content die je nergens anders leest, ziet of hoort. Op ons platform kan je je onderdompelen in de charme, gekte en schoonheid van de sport. Van oeh naar ah.

Wil jij ook altijd toegang tot de nieuwste artikelen? Blijf je op zoek naar antwoorden op vragen waarvan je niet eens wist dat je ze had? En wil je ook nog eens kans maken op de allervetste sportprijzen? Word gratis een PRO.