De juiste basketbalschoenen voor jouw positie

Voor iedere positie in het basketbal heb je andere specifieke kwaliteiten nodig. Logisch dus dat je als Guard of Center ook verschillende eisen hebt aan je schoenen. Maar waar moet je nou op letten bij het kopen van je nieuwe basketbalschoenen? Wij zetten het per positie voor je op een rij.

basketbalschoen

Guards

De guards zijn vaak de snelle en behendige spelers in het team. Ze moeten snel kunnen bewegen en stoppen, terwijl ze de controle behouden over de bal. Basketbalschoenen voor guards moeten daarom licht en wendbaar zijn en een goede grip hebben. Daarom zijn lage of middelhoge schoenen voor deze spelers het meest geschikt. Let er bij de aankoop van je schoenen ook op dat de zolen niet te stug zijn en een goede grip bieden.

Centers

Veel kans dat je als Center tot een van de grootste en sterkste spelers uit je team hoort. Door hun kracht en door het vele springen hebben centers baat bij schoenen met veel ondersteuning en stabiliteit. Basketbalschoenen voor centers moeten daarom een ​​stevige en dikke zool hebben, met veel demping om schokken op te vangen. Daarnaast zien we dat veel centers voor hogere schoenen kiezen vanwege de extra stabiliteit die deze schoenen bieden.

Forwards

Forwards spelen meestal tussen de guard en center en hebben vaak verschillende rollen, afhankelijk van de gekozen tactiek. Ze moeten snel kunnen bewegen, maar hebben ook de kracht nodig bij het springen. Basketbalschoenen voor forwards moeten daarom een goede balans hebben tussen ondersteuning en flexibiliteit. Hoge of middelhoge schoenen zijn een goede keuze voor forwards, met een zool die zowel flexibel als stevig is.

Persoonlijke voorkeur

Bij het kiezen van de juiste basketbalschoenen speelt uiteraard ook je persoonlijke voorkeur een grote rol. Zorg in ieder geval dat je schoenen met een goede demping draagt wanneer je intensief basketbalt. Dit voorkomt blessures en zorgt er voor dat jij beter kunt presteren op het veld.