Hoeveel sets bij badminton op Olympische Spelen?

Ben jij een sportfanaat, beginnend badmintonspeler of kijk jij wel eens naar badminton? Vraag jij je af hoeveel sets er worden gespeeld bij het badminton tijdens de Olympische Spelen? Badminton is sinds 1992 officieel Olympisch. Daarvoor kwam de sport als demonstratiesport al wel eens voorbij. Badminton kende in het begin van deze eeuw een wijzig in het puntensysteem en is sindsdien nog aantrekkelijker voor het publiek. In dit artikel vertellen we alles over het wedstrijdverloop van een badmintonwedstrijd. Lees lekker even verder dus!

sets badminton

Wat is badminton en hoeveel worden er gespeeld?

Veel mensen denken bij badminton direct aan het gezellig overspelen op de camping, maar badminton is veel meer dan dat. Badminton is een sport waarbij 2 of 4 spelers het in een enkel of (gemengd) dubbelspel tegen elkaar opnemen en proberen de shuttle op de speelhelft van de tegenspeler te laten vallen. Wanneer dit lukt levert dit een punt op. Valt de bal op jouw speelhelft of door jouw toedoen buiten het speelveld dan gaat het punt naar de tegenpartij. Badmintonwedstrijden kennen 2 of 3 sets. De uitslag is dus altijd 2-0, 2-1 of omgekeerd. Dit wordt tijdens alle Hoeveel punten een set opleveren? Dat vertellen we hieronder.

Wijzigingen om de sport aantrekkelijker te maken

De regels van het badminton zijn in 2006 over de kop gegooid. Daar waar tot die tijd alleen punten konden worden gescoord op eigen service, kan dat tegenwoordig op elk moment. Het aantal punten dat moest worden gehaald om een set te winnen was voor de mannen 15 en de vrouwen 11. Tegenwoordig moeten er, ongeacht het geslacht, 21 punten worden behaald. Wel moet er een verschil van 2 punten zijn. Bij 21-20 wordt er nog doorgespeeld tot er een verschil van 2 punten is. Bij een stand van 29-29 is er sprake van een beslissend punt. Dit om te voorkomen dat wedstrijden eindeloos doorgaan.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport