Badmuts kopen

De badmuts is met name onder recreatieve zwemmers niet bepaald een product die graag gedragen wordt. Maar waarom eigenlijk niet? Het dragen van een badmuts heeft namelijk meerdere voordelen. In dit artikel gaan we verder in op de voordelen en nadelen van een badmuts.

badmuts kopen

Nadelen van een badmuts

Het dragen van een badmuts heeft eigenlijk amper nadelen. Maar toch zien we met name recreatieve zwemmers weinig badmutsen dragen. Opmerkelijk als je nagaat dat de voordelen best interessant zijn. Naar alle waarschijnlijkheid heeft dit te maken dat het dragen van een badmuts niet mooi wordt gevonden. We kunnen misschien wel stellen dat recreatieve zwemmers denken dat badmutsen bedoeld zijn voor wedstrijdzwemmers of oude mensen. Maar dat is natuurlijk helemaal niet waar. In dit artikel gaan we verder in op de voordelen van een badmuts.

Voordelen van een badmuts

Het allergrootste voordeel van een badmuts is dat het makkelijker zwemt. Dit heeft te maken met het feit dat je hoofd hoger in het water ligt. Hierdoor heb je een betere zwemhouding en ben je gestroomlijnder waardoor je minder weerstand ervaart. Ook voelt je hoofd minder zwaar waardoor het zwemmen gemakkelijker aanvoelt.

Een ander praktisch voordeel is dat je geen last hebt van haar dat alle kanten opgaat. Het probleem dat je elke keer haren in je ogen hebt is dus direct opgelost. Daarnaast is het dragen van een badmuts ook nog gezonder voor je haar. Dit komt omdat je haar minder wordt blootgesteld aan chloor.  Ik leg de nadruk op minder omdat niet elke badmuts volledig waterdicht is.

badmuts kopen

Badmuts kopen

Ben je overtuigd en vastberaden om een badmuts te kopen? In onze ogen heb je dan groot gelijk. Maar waar moet je opletten als je een badmuts koopt?

Laten we vooropstellen dat het dragen van badmutsen voor iedereen verschillend is. Dat heeft te maken met persoonlijke voorkeur maar ook met de haardos die weggewerkt moet worden.

Siliconen badmuts

Als je veel haar hebt dan is het aan te raden om een siliconen badmuts te kopen. Een siliconen badmuts is wat dikker van materiaal en zit vrij strak om je hoofd. Het grootste voordeel hiervan is dat de badmuts goed blijft zitten. Daarnaast is het een vrij duurzaam product aangezien je er een lange tijd van kunt genieten.

Siliconen badmutsen zijn de meest gekochte badmutsen. De muts is makkelijk op en af te zetten en is erg rekbaar. Daardoor is het product voor vrijwel iedereen geschikt. Of je nu veel haar, weinig haar, een groot hoofd of een klein hoofd hebt. Een siliconen badmuts past in principe in alle gevallen.

Polyester badmuts

Een badmuts van polyester is een erg duurzaam product. Badmutsen van polyester worden vaak aangevuld met Lycra. Een materiaal die de badmuts elastisch maakt, wat voor een betere pasvorm zorgt.

Groot voordeel van een polyester badmuts is de duurzaamheid van het product. Polyester kan chloorwater en UV-straling goed hebben waardoor het product lang meegaat. Als laatste heeft een polyester badmuts het voordeel dat het uit te wassen is. Dit in tegenstelling tot bijv. de siliconen badmuts.

Latex badmutsen

Latex badmutsen zijn in vergelijking met siliconen badmutsen behoorlijk minder rekbaar. Vaak is het wel op te rekken maar hoe verder je rekt hoe meer weerstand.

Bij het kopen van een latex badmuts is het dus belangrijk dat je niet te veel hoeft te rekken. Anders gaat het heel strak om je hoofd zitten waardoor de badmuts niet comfortabel zit.

Grootste voordeel van dit product is dat het heel goed blijft zitten. Het gebeurt vrijwel nooit dat de badmuts van je hoofd afglijdt of schuift.

Nadeel daarentegen is dat de muts heel moeilijk op en af te zetten is.

Rubberen badmutsen

Rubberen badmutsen zijn amper verkrijgbaar. Dit heeft te maken met het feit dat bovenstaande producten populairder en praktischer zijn. Maar er moet wel bij gezegd worden dat rubberen badmutsen een uitkomst zijn voor mensen met een latex allergie.

Onderhoud van badmutsen

Om zo lang mogelijk en zoveel mogelijk plezier van je zwemmuts te hebben is het belangrijk dat je de badmuts na het zwemmen binnenstebuiten hangt. Zodra de muts droog is gooi je er een klein beetje talkpoeder in. Het opzetten van de badmuts bij de volgende zwemsessie wordt hierdoor gemakkelijker.

Veel gekochte badmutsen

  • Speedo Long Hair Silicone Cap Badmuts Dames – …
  • Classic Silicone Zwart – Zilver
  • Speedo Fastskin Cap Black Gold

SportSport