Voetbalschoenen kopen: waar moet je op letten?

Ben jij een voetballer of gaat jouw zoon of dochter op voetbal? Wil jij nieuwe voetbalschoenen kopen voor jouzelf of jouw kind? Het kopen van voetbalschoenen is iets wat met zorg moet gebeuren. Je wilt namelijk niet een miskoop aanschaffen en last of hinder ondervinden van het schoeisel. Schoenen moeten namelijk helpen om te presteren en mogen geen blessures of andere onwenselijkheden veroorzaken. Ben jij benieuwd waarop je moet letten bij het kopen van voetbalschoenen? In dit artikel geven we jou aandachtspunten en helpen we jou!

waarop letten voetbalschoenen kopen

Wat voor voetbalschoenen heb jij nodig?

Er zijn verschillende soorten voetbalschoenen. Elke type schoen is geschikt voor een andere ondergrond. Zo zijn er schoenen voor hard gras (TF), zacht gras (SG), gewone velden (FG), kunstgras (AG), indoorvelden (IG). Bij het aankopen van voetbalschoenen is het goed om te bedenken op welke ondergrond jij het vaakst gaat voetballen. Voetbal jij vrijwel alle wedstrijden op kunstgras? Dan is het aan te raden om hier speciale schoenen voor aan te schaffen. Voetbal jij even vaak op natuurgras als op kunstgras? Dan raden wij om FG-schoenen aan te schaffen. FG-schoenen zijn namelijk geschikt voor meerdere ondergronden, terwijl kunstgras schoenen vrijwel uitsluitend op kunstgras geschikt zijn. Let hierop, vraag eens aan andere voetballers wat voor schoenen zij hebben en denk hier goed over na?

Kies de juiste maat

Deze tip klinkt zo vanzelfsprekend, maar is nog lastiger dan gedacht. Jij zal namelijk niet de eerste persoon zijn die voetbalschoenen koopt en tijdens het voetballen twijfelt of de schoenen wel in de juiste maat zijn gekocht. Dit komt omdat tijdens het voetballen uw voeten groter zijn vanwege de verhoogde temperatuur. Een andere oorzaak kan zijn dat jij de voetbalschoenen hebt gepast met jouw normale sokken in plaats van voetbalsokken. Wij raden aan om voetbalschoenen te passen met voetbalsokken en aan het eind van de middag. Dit laatste omdat jouw voeten aan het eind van de middag het grootst zijn. Koop jij schoenen voor jouw zoon of dochter? Dan raden we ten strengste af om schoenen op de groei te kopen. Dit kan blessures en kwetsuren veroorzaken. Dit is natuurlijk het laatste wat je zou willen voor jouw kind.

De juiste demping

Voetbalschoenen mogen bij stampen en lopen absoluut geen pijn opleveren. Zorg dus voetbalschoenen die de juiste demping hebben en schaf eventueel inlegzooltjes aan. Deze werken zeer preventief voor blessures en pijntjes. Test dit door bij aanschaf een paar keer flink te stampen en druk uit te oefenen op de schoen. Verder is het belangrijk dat de schoen niet knelt rondom de hak. Ook dit is met zooltjes te verhelpen. Heb je bij het kopen van voetbalschoenen je twijfels? Twijfel is altijd een slechte raadgever. Blijf dus zoekende totdat je perfecte schoenen hebt gevonden. Succes!

Bekijk hier de uitgebreide voetbalschoen collectie van Voetbal Direct.nl

Sport