Winterhandschoenen voor fietsers

Ben jij een groot mountainbike of wielren liefhebber? Zit je met grote regelmaat in de winter op de fiets? En ben je die koude handen helemaal zat? In dit artikel gaan we het hebben over winterhandschoenen voor mountainbikers en racefietsers.

winterhandschoenen fietsen

Verschillende soorten handschoenen

Er zijn verschillende soorten fietshandschoenen te krijgen. Zo zijn er handschoenen met vingers maar ook zonder vingers. De handschoenen met vingers zijn vaak de handschoenen die in de winter gebruikt worden. Dit vanwege het eenvoudige feit dat deze ook je vingers warm houden.

Waarom handschoenen dragen?

Of het nu zomer of winter is, we willen je aanraden om altijd handschoenen te dragen. Dit omdat het dragen van fietshandschoenen ontzettend veel voordelen heeft, we sommen er een aantal voor je op:

Bescherming

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En daarom bestaat er altijd een kans dat je valt. Zodra je handschoenen draagt zijn in ieder geval je handpalmen beschermt. Hiermee voorkom je dat je steentjes en viezigheid uit je handpalm moet trekken.

Dempende werking

Zodra je op een fiets heb je te maken met een schokkend stuur. Zodra je even op de fiets zit is dat niet zo erg. Maar zodra je lang op de fiets zit voel je de schokken door je hele lijf. Fietshandschoenen hebben een dempende werking waardoor die schokken afnemen en het fietsen comfortabeler wordt.

Meer grip

Als je gaat fietsen is de kans groot dat je met zwetende handen te maken krijgt. Hierdoor heb je minder grip en is de kans op een val een stuk groter. Door handschoenen te dragen heb je hier geen last van en heb je het stuur altijd stevig in handen.

fietshandschoen winter

Belangrijk bij winterhandschoenen

Zodra je winterhandschoenen aanschaft zijn er een paar zaken heel belangrijk. We nemen de belangrijkste punten met je door.

Ademende werking

Allereerst is het van belang dat je handschoenen met een ademende werking koopt. Hierdoor kan het zweet verdampen en blijven je handen droog. Hierdoor heb je niet het ongemak van de handschoen maar profiteer je alleen van de voordelen.

Handen en polsen

We raden aan om vingerhandschoenen te kopen die wat langer van formaat zijn iets over de polsen lopen. Hierdoor bescherm je de handen, vingers en polsen tegen de snijdende kou.

Wind en waterdicht

Je handen hoeven niet alleen koud te worden van de temperatuur. Ze kunnen ook flink afkoelen door wind en/of regenval. Zeker in de winter of in de herfstmaanden is dit erg vervelend. Daarom is het goed om naar winterhandschoenen te kijken die wind en waterdicht zijn.

wielerhandschoen kopen

Meerdere handschoenen aanschaffen

Zodra je het hele jaar door fietst is het slim om meerdere handschoenen aan te schaffen. Dit omdat er ontzettend veel verschillende soorten handschoenen te verkrijgen zijn.

Door meerdere handschoenen aan te schaffen kun je per rit bekijken welk type handschoen je gebruiken gaat.

Is het heel warm? Kies dan voor een dunne handschoen waarbij de vingers vrij zijn. Is het heel koud? Kies dan voor een echter winterhandschoen met dichte vingers die ook een gedeelte van de arm/pols beschermt.

Populaire fietshandschoenen voor in de winter

  • GripGrab Shark Fietshandschoenen
  • Rogelli Laval – Fietshandschoenen 
  • AGU Fleece Liner Fietshandschoenen 

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport