Waarom CrossFit?

Hoor je steeds meer mensen over CrossFit en vraag jij je af waarom deze sport zo populair is? Ben je benieuwd naar de voordelen en pluspunten van CrossFit? In dit artikel nemen wij ze met je door.

waarom crossfit

Elke keer wat anders

Het leuke aan CrossFit is dat vrijwel elke training anders is. Dit omdat er heel veel verschillende oefeningen zijn. Hierdoor blijft de sport gevarieerd, leuk en uitdagend.

CrossFit vrienden

Heel veel CrossFitters zijn heel erg fanatiek. Deze gedeelde fanatisme zorgt voor een bepaalde verbondenheid waardoor er een soort teamgevoel ontstaat. In de praktijk blijkt zelfs dat veel collega CrossFitters, sportmaatjes en vrienden van elkaar worden.

Grenzen verleggen

Als je net begint met CrossFit dan zal je merken dat je lichaam in korte tijd verandert. Je lichaam wordt namelijk al snel strakker en je spieren worden in korte tijd flink sterker. En dat is precies het mooie en fijne aan CrossFit. Binnen korte tijd zal je namelijk dingen bereiken die je nooit voor mogelijk had gehouden. Het continue verleggen van grenzen werkt vaak erg motiverend waardoor een uurtje CrossFit, voor jou niet als last maar als zegen zal voelen.

grenzen verleggen crossfit

Effectieve sport tijd

Misschien herken je het wel? Je hebt weinig tijd maar wilt wel sporten. Je kiest ervoor om snel je sportkleren aan te schieten en naar de sportschool te gaan. Echter eenmaal daar doe je ruim een half uur aan cardio en heb je nog maar weinig tijd voor krachttraining. Iets wat je niet wilt. Dit omdat je krachttraining ook heel belangrijk vind.

Dit probleem verhelp je door te gaan CrossFitten, dit omdat CrossFit een combinatie is van beiden. Dat betekent dus dat je kracht en cardio tegelijk doet. Een uur CrossFit is dan ook ruim voldoende en zorgt er dan ook voor dat je tijd overhoudt.

Verschillende niveaus

CrossFit is geschikt voor ieder niveau. Het is zelfs zo dat beginners en pro’s tegelijk kunnen CrossFitten. Dit omdat iedereen met andere gewichten werkt. Hierdoor is de weerstand en de intensiteit van de oefeningen voor iedereen anders.

Sterke core

Je core bestaat uit 29 verschillende spieren. Bij veel sporten worden deze spieren niet tot amper getraind. Bij CrossFit is dat anders, daar train je die spieren juist wel. Regelmatig CrossFitten zorgt dan ook voor een ijzersterke core. Het hebben van een ijzersterke core heeft meerdere voordelen. Eén daarvan is dat je minder snel geblesseerd zult raken.

Goed voor het vertrouwen

CrossFit kan in positieve zin bijdragen aan je zelfvertrouwen. Je ziet er namelijk al snel strakker uit, merkt dat je sterker wordt maar je zult ook zien dat je dingen kunt bereiken die je vooraf niet had durven dromen. Tal van zaken die kunnen bijdragen aan een goed en positief zelfbeeld.

Misschien vind je dit ook interessant?