De ringen van de Olympische Spelen: waar staan ze voor?

Ben jij een sportfanaat of ben jij geïnteresseerd in de Olympische Spelen? Vraag jij je af waar de ringen van de Olympische Spelen voor staan? Het logo van de Olympische Spelen is bij vrijwel iedereen bekend, maar wat is nou het idee achter dit logo? Waar de ringen die op een witte vlag staan afgedrukt voor staan en meer informatie over het logo van de Olympische Spelen lees je in dit artikel.

ringen OS

Het logo van de Olympische Spelen

Het logo van de Olympische Spelen is in 1914 ingevoerd door het Internationaal Olympisch Comité. De vlag was oorspronkelijk bedoeld om het twintigjarig jubileum van de Olympische Beweging te vieren, maar werd aangenomen als algemene vlag van de beweging. De vlag is ontworpen door historicus Pierre de Coubertin. Hij was jarenlang betrokken bij de Olympische Spelen. Het logo dat hij ontwierp waren vijf in elkaar grijpende. Elke ring had een andere kleur (groen, geel, rood, blauw, zwart). De vlag zelf is wit.

Misvatting: De ringen staan voor continenten

Een verhaal dat nogal de ronde doet over de betekenis van het logo is dat elke ring staat voor een continent. Dit verhaal is door veel mensen aangenomen als de waarheid, maar is door de ontwerper altijd tegengesproken. Maar waar staat het dan wel voor?

Betekenis van de Olympische ringen

Waar de ringen dan wel voor staan? De gedachte achter de vlag is eigenlijk tweeledig. Ten eerste: De kleuren van de ringen (blauw, zwart, rood, geel en groen) en de witte achtergrond zijn kleuren die in elke landelijke vlag terugkeren. Dit én de betekenis van de kleren heeft geleid tot het ontwerp. De kleuren staan verder voor passie, vertrouwen, overwinning, ethiek en sportiviteit. Dit is precies wat de Olympische Spelen wil uitstralen en bereiken natuurlijk.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport