Wat moet je meenemen tijdens het wandelen?

Ben je een fanatiek wandelaar en wil je goed voorbereid op pad gaan? Vraag jij je af wat een goed voorbereide wandelaar allemaal meeneemt? In dit artikel nemen we het met je door.

benodigdheden wandelen

Wandelrugzak

We raden aan om te kijken naar een wandelrugzak. Een wandelrugzak is een effectieve rugzak met veel verschillende vakjes. Hierdoor kun je de spullen efficiënt opbergen zonder dat je hier last van hebt.

EHBO-set

Als je lang onderweg bent is het raadzaam om een EHBO-setje mee te nemen. Dit omdat een ongeluk in een klein hoekje zit. Zorg dat deze voldoende gevuld is en dat materialen als pleisters, een koud en warm deken, jodium, verbandgaasjes, blarenpleisters en olie tegen insectenbeten niet ontbreken.

Kooptip: EHBO kit voor op reis

Tekentang of pincet

Als je in het bos, door de berm of door de bergen wandelt loopt heb je altijd kans op een tekenbeet. Het is belangrijk dat deze zo spoedig mogelijk verwijderd wordt. Neem daarom een pincet of tekentang mee. Hiermee verwijder je de teek vrij eenvoudig en kun je met een gerust hart je tocht vervolgen.

Bescherming tegen de zon

Je weet nooit wat het weer gaat doen. En vooraf is het ook moeilijk inschatten of jouw route voldoende schaduw herbergt. Daarom raden we aan om een klein flesje zonnebrand, zonnebril en een hoofddeksel mee te nemen. Hiermee voorkom je verbranding of een flinke zonnesteek.

bescherming tegen de zon

Mobiele telefoon, pinpas en contant geld

Tijdens het wandelen kan er altijd iets onverwachts gebeuren. Daarom is het verstandig om een telefoon, een pinpas en contact geld mee te nemen. Hierdoor ben je in staat om op onverwachte situaties te anticiperen.

Noodfluit

Je hebt kleine ongelukken en grote ongelukken. Het is in beide gevallen belangrijk dat jij jezelf kunt redden. Daarom adviseren we om een noodfluit aan te schaffen. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken wanneer je ernstig geblesseerd bent en opzoek bent naar hulp.

  • Noodfluit – Survival whistle

Microvezel handdoek

Een microvezel handdoek is een sneldrogende handdoek. Deze neemt weinig ruimte in en is verdraaid handig om mee te hebben. Denk maar eens aan situaties waarbij je geprikt bent, je handen vies of nat zijn of wanneer je een klein wondje hebt. Ook kun je de handdoek gebruiken als picknickkleed. Het zitten op een handdoek is toch net iets comfortabeler dan zitten in het natte en jeukende gras.

Regenkleding

Niets is zo veranderlijk als het weer. Daarom is het slim om regenkleding mee te nemen. Mocht je te maken krijgen met nattigheid dan ben je hier goed tegen beschermd. Hierdoor vat je minder snel kou en wordt het lopen een stuk plezieriger.

regenkleding

Voldoende eten en drinken

“Liever te veel dan te weinig.” Dat is ons motto. Een te kort aan drinken en eten kan fataal zijn en maakt het lopen er niet leuker op. Zorg er daarom voor dat je voldoende eten en drinken mee hebt. We raden aan om te kijken naar voedzaam eten die je kan voorzien van voldoende energie. Dit is helemaal noodzakelijk wanneer je een kleine tas hebt en je weinig tot geen plek hebt voor het meenemen van eten en drinken.

Toiletpapier

Als je echt heel nodig moet is het wel zo handig om wat toiletpapier bij de hand te hebben. Of je nu een grote of kleine boodschap moet doen het is in alle gevallen wel zo prettig dat de boel daaronder fris blijft.

Time to remember

Veel wandelaars krijgen tijdens het wandelen veel inspiratie en nieuwe ideeën. Het is zonde dat je deze vergeet. En daarom raden we je aan om een papier en pen mee te nemen.

Daarnaast is het moment van wandelen natuurlijk prachtig. Maar hoe mooi is het dat je teruggaat in de tijd en de wandeling kunt herbeleven? Neem daarom altijd een camera of telefoon mee. Zo kun je de mooiste dingen voor eeuwig vastleggen en kun je in lengte van jaren genieten van jouw prachtige wandelingen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport