Voetbalschoenen onderhouden: waar moet je op letten?

Ben jij een voetballer of wil je graag gaan voetballen? Ben jij benieuwd naar hoe jij jouw voetbalschoenen moet onderhouden? Het onderhouden van voetbalschoenen is belangrijk om goed voor de dag te komen en de levensduur van jouw schoenen te verlengen. Wil jij weten hoe je jouw voetbalschoenen moet onderhouden? In dit artikel geven we een aantal zeer belangrijke tips. Doe er je voordeel mee!

onderhouden van voetbalschoenen

Voetbalschoenen onderhouden: 5 super tips

Het onderhouden van voetbalschoenen is erg belangrijk. Wie dit niet doet loopt namelijk het risico dat hij of zij binnen de kortste keren weer naar de sportwinkel kan voor een nieuw paar voetbalschoenen. Wij geven de volgende tips:

  • Laat voetbalschoenen na een training of wedstrijd nooit dagen in de tas zitten. Schoenen kunnen namelijk het beste binnenshuis opdrogen. Heb je leren schoenen? Vet ze dan eens per 1 of 2 weken in. Zo blijft de kwaliteit van de voetbalschoenen goed.
  • Plaats voetbalschoenen nooit op, onder, naast of bij een kachel of verwarming. Zo zal de schoen uitdrogen en snel aan het einde van zijn leven zijn. Krantenpapier aan de binnenkant van de schoenen is een betere manier om de schoenen te laten drogen.
  • Was je voetbalschoenen uitsluitend met warm water of eventueel speciale voetbalschoenen wasmiddelen. Zo zorg je ervoor dat de schoenen in goede staat blijven.
  • Maak de noppen, zool en rest van de schoen schoon na een wedstrijd op natuurgras. Dit is essentieel voor het behouden van grip tijdens het voetballen.
  • Gebruik schoenspanners om de voetbalschoenen in model te houden.
  • Controleer je schoenen op beschadigingen en breng ze tijdig naar de schoenmaker. Zo voorkom je dat de schoenen helemaal kapotgaan en je nieuwe moet kopen.

onderhoud voetbalschoenen

Stank uit voetbalschoenen halen

Hebben jouw voetbalschoenen een muffe zweetlucht? Wil jij weten wat je hieraan kan doen? Voetbalschoenen gaan stinken doordat het vocht van zweet opdroogt en in de schoenen trekt. Dit is natuurlijk een vervelend, maar hieraan is genoeg te doen, bijvoorbeeld:

  • Leg de schoenen eens een nachtje in de buitenlucht. Plaats de schoenen ergens waar katten en andere dieren niet bij kunnen. Je wil namelijk niet hebben dat een kat over je schoenen gaat plassen.
  • Spray speciale schoenendeo in je schoenen.
  • Leg koffiepads in je schoenen. Het vocht zal worden opgenomen en de stank zal verdwijnen.
  • Stop je schoenen in een plastic zak, knoop de zak dicht en stop de zak inclusief schoenen in de vriezer. De bacteriën zullen bevriezen waardoor de geur zal verdwijnen. Een nachtje in de vriezer moet genoeg zijn.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport