Leuke voetbalquizzen

Ben je opzoek naar een leuke voetbalquiz? Zoek je een voetbalquiz die je samen met je clubgenoten, teamgenoten, vrienden of familie kan spelen? Of organiseer je een quiz en ben je inspiratieloos als het gaat om vragen bedenken? In dit artikel behandelen we een paar leuke voetbalquizzen.

voetbalquizzen

Voetbalquiz maken

Een voetbalquiz maken is erg leuk om te doen. Het lijkt alleen wel makkelijker dan het is. Want hoe zorg je nou voor verschillende niveaus in je quiz? En hoe zorg je ervoor dat jouw vragen origineel en leuk zijn?

Het is aan te raden om verschillende soorten vragen in je quiz te verwerken. We nemen er een paar met je door:

ABCD vragen

Jij hebt een vraag en de deelnemers kunnen het goede antwoord kiezen. De voorbereide vragen kun je op verschillende manieren overbrengen. Je kunt gewoon een vraagstellen maar je kunt ook gebruik maken van een geluidsfragment, afbeelding of video.

Open vraag

Een open vraag is een vraag zonder dat de deelnemers de antwoorden zien. Ze zullen dus zelf het antwoord moeten bedenken en invullen. Om je een beeld te geven hebben we een voorbeeld voor je. Welke speler uit Argentinië is aanvoerder van Barcelona?

Schattingsvraag

Schattingsvragen zijn ook altijd erg leuk. De deelnemer of het team wat het dichtst bij het goede antwoord zit ontvangt een punt. Het leukste is om vragen te bedenken waarbij vrijwel niemand het exacte antwoord weet. Bijv. hoeveel zitplaatsen heeft het Stadion de Oude Meerdijk?

SportSport

Waar of niet waar

Waar of niet waar vragen zijn altijd leuk. De kunst is om opzoek te gaan naar hele extreme dingen. Bijvoorbeeld: oud FC-Emmen speler Jeffrey de Visscher is in het verleden opgepakt voor wildpoepen. Is dat waar, of niet waar?

quiz vraag voetbal

Veel verschillende voetbalquizzen

Er zijn heel veel voetbalquizzen beschikbaar. Veel voetbalquizzen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Voorbeelden hiervan:

  • Transfermarkt quiz
  • WK voetbal quiz
  • Quiz over de Nederlandse eredivisie
  • Premier League quiz

Leuke voetbalquizzen

Zoals gezegd staan er veel voetbalquizzen online. Ideaal voor als jij een vriend van je hebt uitgedaagd of als je een quiz aan het voorbereiden bent.

Voetbal International

Op de website van Voetbal International wordt er met grote regelmaat verschillende voetbalquizzen online gezet. De quizzen hebben vaak een bepaald thema, zijn actueel of gaan over het voetbal van jaren terug.

Sporcle

Voetbal International bouwt zijn voetbalquizzen op in Sporcle. Een website die duizenden quizzen faciliteert. Je vindt hier meerdere sport en voetbalquizzen terug!