Khalifa Internationaal Stadion

Het Wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar komt steeds dichterbij. Het is het eerste WK dat zal worden gespeeld wanneer het voor ons winter is. Het toernooi vangt eind november aan. Voor ons is dit dus een mooi moment om al even vooruit te kijken naar het grootste voetbaltoernooi ter wereld. We nemen de stadions waar gevoetbald zal worden even onder de loep. In dit artikel bespreken we het Khalifa Internationaal Stadion. Een van de acht stadions in Qatar.

Schandalige arbeidsomstandigheden

We staan allereerst graag even stil bij de belangrijke zaken in het leven. In 2021 maakte The Guardian bekend dat de arbeidsmigranten in Qatar, die hielpen bij de bouw van de voetbalstadions, op een verschrikkelijke wijze behandeld zijn. De arbeidsmigranten werden min of meer als slaven behandeld, kregen te weinig geld en moesten werken in enorm onveilige situaties. Dit kostte 6500 arbeidsmigranten het leven. Onze gedachten gaan uit naar hen.

Khalifa Internationaal Stadion

Toch gaat er helaas gewoon gevoetbald worden in dit verschrikkelijke land. Het WK 2022 zal worden gespeeld in acht stadions die speciaal voor dit toernooi zijn gebouwd of gerenoveerd en die na afloop van het toernooi (deels) worden afgebroken.

Het Khalifa Internationaal Stadion is een stadion dat al bestond voordat Qatar wist dat men het meest prestigieuze voetbaltoernooi ter wereld mocht gebruiken om reclame te maken voor zichzelf. Dit stadion werd hiervoor al gebruikt door onder andere de nationale ploeg van Qatar. Het Khalifa Internationaal Stadion had een capaciteit van 40.000 toeschouwers. Dit is voor het WK uitgebreid tot ruim 68.000 toeschouwers.

Het WK atletiek en een paar andere grote internationale toernooien hebben al plaatsgevonden in dit stadion.

Wedstrijden in het Khalifa Internationaal Stadion

In het Khalifa Internationaal Stadion, dat is gevestigd in de Qatareese stad Al-Rayyan, zullen acht voetbalwedstrijden gespeeld worden gedurende het Wereldkampioenschap 2022. De volgende wedstrijden zullen hier gespeeld worden:

  • 21 november 2022                            Groepsfase
  • 23 november 2022                            Groepsfase
  • 25 november 2022                            Groepsfase
  • 27 november 2022                            Groepsfase
  • 29 november 2022                            Groepsfase
  • 1 december 2022                               Groepsfase
  • 3 december 2022                               Achtste finale
  • 17 december 2022                             Troostfinale