Hoe krijg je geur uit je voetbalschoenen?

Een probleem waar elke voetballer last van heeft: stinkende voetbalschoenen. De schoenen worden week in week uit gedragen en zelden tot nooit gewassen. Na verloop van tijd komt er een ongelooflijke muffe uit het schoeisel. Niks aan te doen zou je zeggen, maar dát is niet waar. Er zijn verschillende manieren om die vreselijke stank uit voetbalschoenen te krijgen. In dit artikel geven we je een aantal tips om de geur van je voetbalschoenen weer lekker fris te krijgen.

stank uit voetbalschoenen

Waarom stinken voetbalschoenen zo erg?

Voetbalschoenen stinken soms echt enorm. De reden dat voetbalschoenen zo gaan stinken is eenvoudig. De schoenen worden vochtig van het zweet, worden gebruikt op modderige velden en worden vaak maar zelden gewassen. Het vocht van het zweet droogt op en gaat na verloop van tijd gigantisch stinken. Zeker in combinatie met de geur van gras en modder wordt deze geur onaangenaam. Wil jij weten hoe je stank uit jouw voetbalschoenen kunt krijgen? We vertellen hieronder een aantal tips.

Tip 1: Was je voetbalschoenen

Voetbalschoenen wassen is natuurlijk een voor de hand liggende manier om jouw schoenen op te frissen. Er zijn speciale producten voor naar zweet ruikende voetbalschoenen, maar ook de normale wasmiddelen doen zeker hun werk. We raden aan om de schoenen in een speciale waszak of kussensloop te stoppen wanneer u ze in de wasmachine legt. Voor de kwaliteit van de schoenen is dit zeker een aanrader.

Tip 2: Spray schoenendeo in je voetbalschoenen

Maar een wasmachine is niet de enige manier om schoenen weer lekker fris te laten ruiken. Speciale schoenensprays of -deo’s zijn ook een goede manier om nare geurtjes uit je schoenen te halen. Zoek online naar dergelijke producten, lees de gebruiksaanwijzing en maak je schoenen weer lekker fris en fruitig.

Tip 3: In de buitenlucht

Maar ook zonder hulpmiddelen kunnen schoenen fris en fruitig worden. Door de schoenen een nachtje te laten luchten in de buitenlucht zorg je ervoor dat een heleboel nare geurtjes zullen verdwijnen. Zet de schoenen op een plaats waar (huis)dieren niet bij kunnen en controleer van tevoren of het nachts gaat regenen. Een nachtje in de buitenlucht moet genoeg zijn om een hele boel geuren te doen verdwijnen.

vieze geurtjes uit voetbalschoen

Tip 4: Koffiepads in de schoenen

Droge koffiepads trekken vocht aan en neutraliseren geuren. Leg voor het slapen twee koffiepads in elke schoen en je zal merken dat de geur de volgende ochtend zo goed als verdwenen is. We raden aan om goedkope koffiepads te gebruiken. Het is namelijk zonde om dure koffie te gebruiken voor dit karweitje.

Tip 5: In de vriezer

Dit klinkt misschien gek, maar werkt zeer goed. Schoenen een nachtje in de vriezer plaatsen is een goede manieren om geuren te doen verdwijnen. De bacteriën zullen namelijk bevriezen waardoor de geuren weggaan. Een nacht is de vriezer moet genoeg zijn. We raden aan om de schoenen in een dichtgeknoopte plastic zak te stoppen.

Tip 6: Vers fruit

Een schijfje sinaasappel of citroen kan wonderen doen voor de geur van uw schoenen. Plaats het stukje fruit in uw schoenen en laat het minimaal één nachtje liggen. De volgende dag ruiken de voetbalschoenen ongetwijfeld weer fris.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport