Education Citystadion

Het Wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar komt steeds dichterbij. Het toernooi wordt gespeeld in acht voetbalstadions die Qatar speciaal voor het toernooi heeft gebouwd of gerenoveerd. Het Education Citystadion is één van de stadions waar gevoetbald gaat worden. Wilt u alles weten over het Education Citystadion? Lees dan even verder!

Schokkende omstandigheden tijden de bouw

In 2020 kwam The Guardian met het schokkende nieuws dat de bouw van stadions in Qatar op verschrikkelijke wijze is verlopen. Gastarbeiders zijn schandalig behandeld en werkten en enorm onveilige en ongezonde omstandigheden. Dit heeft ervoor gezorgd dat minstens 6500 gastarbeiders om het leven zijn gekomen. Het is natuurlijk verschrikkelijk dat een voetbalfeest mensenlevens moet kosten en eigenlijk zou hier niet gevoetbald moeten worden.

Education Citystadion

Toch gaat dat wel gebeuren. Het Education Citystadion is een van de acht stadions waar gespeeld zal worden. Het stadion ligt in de stad Al Rayyan en is gebouwd tussen 2016 en 2020. Het stadion ziet er enorm luxe uit en wordt daardoor ‘The Jewel of the Dessert’ genoemd.

De capaciteit van het stadion is tijdens het WK 40.000 toeschouwers. Na het toernooi zal de bovenste ring van het stadion worden verwijderd en wordt daarmee de capaciteit teruggeschroefd naar 25.000 zitplaatsen. De zitplaatsen die hierbij vrijkomen worden gedoneerd aan ontwikkelingslanden.

Het Education Citystadion was in 2021 al het strijdtoneel van onder andere de finale van het Wereldkampioenschap voor clubteams. FC Bayern München versloeg in de finale het Mexicaanse Tigres UANL.

Wedstrijden in het Education Citystadion

Tijdens het WK 2022 zal er in het Education Citystadion acht keer worden gevoetbald. De volgende wedstrijden zullen hier worden gehouden:

  • 22 november 2022                            Groepsfase
  • 24 november 2022                            Groepsfase
  • 26 november 2022                            Groepsfase
  • 28 november 2022                            Groepsfase
  • 30 november 2022                            Groepsfase
  • 2 december 2022                               Groepsfase
  • 6 december 2022                               Achtste finale
  • 9 december 2022                               Kwartfinale