De leukste voetbalspellen

Ben jij een voetbalfanaat en vind je gamen leuk? Dan speel je vast wel eens voetbalspellen op consoles, pc’s of internet. Zoek jij nog een leuk spel? Lees dan verder!

voetbalspelletjes

FIFA

Het meest gespeelde voetbalspel is de zeer succesvolle FIFA-serie van EA Sports. Het spel is onder andere te spelen op PlayStation, X-Box en telefoon. FIFA bevat vele mogelijkheden. Zo kan jij bijvoorbeeld jouw eigen Ultimate Team samenstellen, carrière spelen met jouw favoriete club of speler en het online tegen vrienden of onbekenden opnemen. Het spel komt jaarlijks uit en kost na de release minimaal zo’n 60 Euro.

fifa een populair voetbalspel

PES

PES wordt uitgebracht door Konami, de Aziatische concurrent van EA Sports en timmert hard aan de weg om marktleider FIFA van de troon te stoten. Het spel bevat net als FIFA een aantal vette gamemodes en koopt steeds meer rechten op om het spel zo realistisch mogelijk te maken. Zo heeft het bedrijf de rechten van het Camp Nou stadion en de Italiaanse grootmacht Juventus in handen. Ook PES is op vrijwel elke console te spelen. Het spel komt jaarlijks uit en kost na de release minimaal zo’n 60 Euro.

leuk voetbalspel om te spelen

Bekijk hier de gaafste sportspellen!

Football Manager

Anders dan bij de bovenstaande spellen ben jij bij Football Manager niet zelf de persoon die de wedstrijden speelt. Bij Football Manager bepaal jij het beleid van jouw club en ben je verantwoordelijk over de tactiek, de financiën, de doorstroom van jeugdspelers en het aan- en verkoopbeleid. Vele gamers betitelen dit spel als het kwalitatief beste voetbalspel wat er in omloop is. Het spel wordt geprezen om zijn realisme en is te spelen op PC en telefoon. Het spel komt jaarlijks uit en kost na de release minimaal zo’n 40 Euro.

football manager spel

Online Soccer Manager (OSM)

Wie kent het niet? Online met vrienden, collega’s, teamgenoten of onbekenden in een competitie stappen en allemaal een club leiden. Jij bepaalt hoe jouw team speelt, welke spelers gaan trainen om zich te ontwikkelen en wie er gaan en wie vertrekken. Elke dag wordt er in de avond een wedstrijd gesimuleerd. Het is mogelijk om vier clubs, in verschillende competities, te leiden. Dit spel is ideaal voor de voetbalfanaat die vaak druk is, maar graag in de pauzes of tussendoor even wat anders wil doen. Het spel is gratis te downloaden op de telefoon en kan ook via de verschillende internetbrowsers gespeeld

online soccer manager een populair voetbalspel

Score Hero/Match

Gameontwikkelaar Score heeft 2 populaire apps voor Android en Apple gemaakt. Bij Score Hero maak jij jouw eigen virtuele prof waarmee jij bij een respectievelijk kleinere club begint en tijdens jouw carrière stapsgewijs de internationale voetbaltop bereikt. Het andere spel, Score Match, is een online multiplayer waarbij jij met met en tegen Facebook-vrienden kan spelen om zoveel mogelijk sterren en sterspelers te verzamelen. De Apps zijn gratis en connecten gemakkelijk met jouw Facebookprofiel.

score hero voetbalspel