Al Janoub Stadium

Het Wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar komt steeds dichterbij. Voor ons in dat een mooi moment om alvast te kijken naar de stadions waarin er tijdens het toernooi gevoetbald gaat worden. Een van de stadions waar gespeeld zal worden is het Al Janoub Stadium. Wil jij alles weten over het Al Janoub Stadium? Lees dan even verder!

Grote schande

Voordat we het gaan hebben over het stadion staan wij graag even stil bij de mensonterende arbeidsomstandigheden die gastarbeiders hebben meegemaakt tijdens de bouw van de stadions in Qatar. Engelse krant The Guardian kwam in 2021 met het nieuws dat gastarbeiders daar verschrikkelijk zijn behandeld en in levensgevaarlijke omstandigheden hebben moeten werken. Tussen 2010 en 2020 zou dit minimaal 6500 gastarbeiders het leven hebben gekost. Een grote schande om daar zo’n groot voetbaltoernooi te organiseren natuurlijk.

Al Janoub Stadium

De bouw van het Al Janoub Stadium is begonnen in 2014 en is afgerond in 2019. Het Al Janoub stadion is gevestigd in de stad Al Wakrah. Het stadion heeft een capaciteit die tijdens het toernooi ligt op 40.000 toeschouwers. Net als alle andere stadions straalt deze voetbaltempel een en al luxe uit. Er is enorm geïnvesteerd in de stadions en dat is er ook aan af te zien. Hoeveel kosten er zijn gemaakt is echter officieel niet bekend.

Het stadion zal na afloop van het wereldkampioenschap deels worden afgebroken. De tweede ring op het stadion zal dan worden verwijderd waardoor de capaciteit wordt teruggeschroefd tot 20.000 toeschouwers.

Wedstrijden in het Al Janoub Stadium

Er zijn in het Al Janoub Stadium zeven wedstrijden gedurende het meest prestigieuze voetbaltoernooi ter wereld.

  • 22 november 2022                 Groepsfase
  • 24 november 2022                 Groepsfase
  • 26 november 2022                 Groepsfase
  • 28 november 2022                 Groepsfase
  • 30 november 2022                 Groepsfase
  • 2 december 2022                    Groepsfase
  • 5 december 2022                    Achtste finale