Sporthorloge voor het fietsen

Zit je vaak op de fiets en ben je opzoek naar een sporthorloge die voor jou allerlei data meet? In dit artikel gaan we inhoudelijk in op sporthorloges voor fietsers.

sporthorloge fietsen

Verschillende soorten fietsers

Als je van plan bent om een sporthorloge aan te schaffen dan wil je een horloge die past bij jou als sporter. Om een goede keuze te maken hebben wij het type fietser opgedeeld in 3 soorten, namelijk:

Zeer recreatieve fietser

De recreatieve fietser is een fietser die voornamelijk fietst voor de ontspanning. Recreatieve fietsers hebben geen doelstellingen aan hun fietsactiviteit verbonden en voelen niet de behoefte om beter te worden. Ben jij zo’n fietser? Dan is een fietshorloge die de basisgegevens voor je bijhoudt voldoende.

Horloges in dit segment houden doorgaans de fietssnelheid voor je bij en meten de afgelegde afstand.

De afstand, een zeer lange batterijduur en het koppelen van een cadans en vermogensmeter is van ondergeschikt belang en in veel gevallen dus ook niet mogelijk.

Bekijk hier geschikte fiets horloges voor zeer recreatieve fietsers 

Sportieve fietser

De sportieve fietser fietst niet alleen voor ontspanning maar fietst ook om fit te worden of te blijven. Sportieve fietsers fietsen zo’n 1 à 2 keer per week en fietsen dus zeer regelmatig. Veel van deze fietsers zijn opzoek naar een uitbreiding van het basishorloge.

Denk aan een horloge met een langere batterijduur en aan horloges met ingebouwde hartslagmeter. Een ingebouwde hartslag meter is in dit geval vaak van belang omdat het kan helpen bij het behalen van de conditiedoelstellingen.

Bekijk hier geschikte fiets horloges voor de sportieve fietser

sporthorloge actieve fietser

Zeer sportieve (sport) fietser

En als laatste hebben we de zeer sportieve sportfietser. Dit zijn zeer fanatieke fietsers die continue bezig zijn met het verleggen van grenzen. Sporthorloges voor sportfietsers zijn zeer uitgebreid en bieden veel inzicht de fietsactiviteit. Hierdoor wordt het voor sporters makkelijker om gerichter te trainen waardoor doelstellingen eerder gehaald worden.

De horloges bieden je inzicht in de VO2 max meting, tonen een navigatie en bieden je de mogelijkheid om de horloges te pauzeren op het moment dat je een kleine (plas)pauze moet inlassen.

Ook is het mogelijk om een cadans sensor en vermogensmeter te koppelen. Hierdoor kun jij je  trapfrequentie en trapvermogen te monitoren.

Bekijk hier geschikte fietshorloges voor de zeer sportieve fietser

SportSport