Fietsbroek met zeem kopen

Ben jij een fanatiek mountainbiker of wielrenner? Of ben je beginnend mountainbiker of beginnend racefietser? Wil je graag een goede fietsbroek kopen maar vraag jij je af waar je op moet letten? In dit artikel nemen we het met je door.

Fietsbroek met zeem kopen | Waar moet je opletten?

Waarom een zeem?

Op het moment dat je heel veel gaat fietsen en lange afstanden gaat maken dan krijg je te maken met zadelpijn. Daarom dragen vrijwel alle mountainbikers en wielrenners een fietsbroek met zeem. Het zeem in de broek beschermt de billen waardoor het fietsen een stuk comfortabeler wordt.

Vaak wordt er gedacht dat het fietsen met een fietsbroek alleen comfortabeler is vanwege het zachte zitgedeelte. Maar dat is niet waar. Het zeem in een fietsbroek voert transpiratievocht snel af waardoor irritatie en schuring voorkomen wordt.

Verschil dames fietsbroek en heren fietsbroek

Vroeger moesten dames het maar doen met de herenbroeken. Maar die tijd is absoluut geweest. Er zijn speciale dames fietsbroeken en speciale heren fietsbroeken. Het verschil zit hem niet in de kleur of in de print maar in het model van de broek. Ook in het zeem zit een verschil. Dit alles heeft te maken met het feit dat een vrouw ten opzichte van de man anders op de fiets zit en (logischerwijs) een ander vorm lichaam heeft.

Hoe draag je de broek?

Een fietsbroek met zeem draag je altijd zonder ondergoed. Net name beginnend fietsers fietsen met een onderbroek aan. Maar dit is dus niet de bedoeling. De functie van het zeem vervalt bijna waardoor de broek niet het gewenste effect heeft.

Hoge of korte variant broek?

Dit is volledig van jou afhankelijk. Het ligt aan de temperatuur buiten en aan wat jij prettig vindt.

Er zijn korte modellen, driekwart modellen en lange fietsbroeken. Mocht je nou het liefst met een korte broek fietsen maar af en toe tijdens je fietssessie merken dat je benen toch kouder zijn dan gehoopt. Kijk dan eens naar zogenaamde beenwarmers. Beenwarmers trek je heel eenvoudig over je kuiten heen waardoor je gemakkelijk van jouw korte broek een lange broek kunt maken.

Niet opkrullen

Misschien herken je het wel? Je wilt lekker doortrappen maar je fietsbroek krult op waardoor je steeds bezig bent met het rechttrekken van je broek. Er is bijna niets vervelender dan dat. Daarom zijn er fietsbroeken ontwikkelt met een bepaalde grip in de broekspijpen. Deze voorkomen dat je fietsbroek steeds opkrult.

Met bretel of zonder bretel

Ben je een tourfietsers, mountainbiker of een wielrenner? Dat is in dit geval de belangrijkste vraag.

Op het moment dat je wielrenner bent en flink wat kilometers maakt willen we je aanraden om een broek te kopen met bretel. De bretels zorgen ervoor dat de broek niet afzakt. Daarnaast houden de bretels het zeem mooi in het midden van de broek.

Ook mountainbikers kiezen vaak voor een fietsbroek met bretels. Al is dit minder noodzakelijk. Dit alles heeft te maken met de fietsduur. Mountainbikers zitten doorgaans korter op de fiets dan racefietsers.

Tijdens het fietsen merk je niets van de bretels. Maar we horen nog wel eens dat de bretels niet lekker lopen. En dat klopt ook wel, bretels hebben een functie wanneer je fietst. En zo zijn ze dan ook gemaakt. Er is gekeken naar de fietshouding en niet naar de houding wanneer je loopt en/of rechtovereind staat.

Fietsbroek met bretel

Een fietsbroek met bretel wordt ook wel een bibshort genoemd. Fietsbroeken met bretels zorgen ervoor dat de broek niet afzakt en dat het zeem mooi in het binnen blijft zitten. Daarnaast voorkom het irritatie van een strakke band rondom de middel.

Wat kost een goede fietsbroek?

Laten we vooropstellen dat de fietsbroek niet hetgeen is waar je op beknibbelen moet. Fietsen is iets wat leuk moet zijn en een stukje comfort is daarin heel belangrijk. Zadelpijn en ontstekingen wil je ten alle tijde voorkomen en daarom is het dragen van een goede fietsbroek cruciaal.

Maar wanneer heb je een goede fietsbroek? En wat kost die? Een fietsbroek is logischerwijs voor iedereen verschillend. Maar bij vrijwel elk merk heb je voor € 50,- of meer een zeer behoorlijke fietsbroek te pakken.

Bekende merken

Er zijn heel veel verschillende merken. We sommen de meest gekozen merken voor je op:

Wellicht heb je net als wij een favoriet fietskleding merk. Veel gekozen merken zijn:

  • Assos
  • Castelli
  • Craft
  • Shimano
  • Agu
  • BBB
  • Bioracer
  • Rogelli
  • Pearl Izumi
  • Gripgrab