De beste racefiets apps

Ben jij een fanatiek fietser? Of ben jij van plan om te gaan racefietsen? En zoek jij een handige app die de nodige data voor je registreert? In dit artikelen nemen we 5 apps met je door!

Strava

Strava is een hele populaire app onder de sportfietsers. De app houdt o.a. de gemiddelde snelheid, afgelegde route en aantal kilometers voor je bij. Erg leuk om na jouw training de trainingsgegevens te analyseren. Daarnaast is het heel gemakkelijk om verbinding te leggen met je sportvrienden. Zo is het mogelijk om elkaars wielerronde te zien en te delen. Ook kun je uitdagingen met vrienden aangaan of gezamenlijk doelen stellen.

Het leuke aan de app is dat hij al jouw fiets activiteiten bijhoudt. Na het afleggen van het door jou uitgestippelde parcours kun je de activiteit een naam geven, foto’s toevoegen en aangeven hoe zwaar de training voor je was. Hierdoor kun je na verloop van tijd je voortgang meten maar naast dat is het ook erg leuk om de activiteiten van de afgelopen periode terug te zien.

Strava heeft een gratis versie en een betaalde versie. De zogenaamde premium versie geeft meer mogelijkheden en inzichten.

Cyclemeter

Cyclemeter is zonder meer één van de populairste apps onder wielrenners. Veel wielrenners kiezen voor de app van Cyclemeter omdat het de smartphone is korte tijd tot een fietscomputer transformeert.

De app houdt verschillende data voor je bij. Denk aan de gemiddelde snelheid, afgelegde route, activiteit duur en huidige snelheid.

Het prettige aan de app is dat je het beginscherm geheel naar eigen wens kunt instellen. Hierdoor heb je met één blik op het scherm direct de gewenste data inzichtelijk.

De app is gratis te gebruiken en beschikbaar voor Android en iOs.

populaire wielren en racefiets app

Map My Ride

Map My Ride is één van de eerste wielren apps ooit. De app houdt net als de andere apps de belangrijkste gegevens bij als: de snelheid, afstand, route, hoogteverschillen en activiteit duur.

Het prettige aan dit systeem is dat je jouw trainingsgegevens op de computer kan aflezen. Met nadruk op kan. Want het is namelijk mogelijk om jouw activiteiten op het web te uploaden. Hierdoor kun je heel rustig jouw trainingsgegevens analyseren zonder dat je gebonden bent aan je smartphone.

De app biedt ook de mogelijkheid om je gegevens te delen met vrienden. Dit werkt vaak erg motiverend.

Map My Ride is gratis verkrijgbaar en om die reden zeker de moeite waard om uit te proberen.

TrainingPeaks

TrainingsPeaks is zonder meer een goede wielren app. De app heeft een gratis en betaalde versie.

De gratis versie geeft je de mogelijkheid om trainingen te uploaden, om doelen te stellen en gebeurtenissen toe te voegen. Daarnaast krijg je een gedetailleerd trainingsoverzicht met interessante statistieken.

Wil je echt een stap verder gaan? Dan is de betaalde versie erg aan te bevelen. Het geeft je o.a. de mogelijkheid om toekomstige trainingen in te plannen en training bibliotheken aan te maken. Ook krijg je wekelijks een fitness samenvatting en inzicht in hartslag, tempo en vermogensgrafieken.

Relive

Na het rijden van een prachtige route is het erg leuk om de route en training nog eens her te beleven. Met de app van Relive is dit goed mogelijk. Deze app maakt een kleine video samenvatting van je fietstocht waarbij er gebruikt wordt gemaakt van een 3D-flyover. Hierdoor wordt jouw route op een erg leuke en mooie wijze inzichtelijk gemaakt.

Naast dat houdt de app logischerwijs ook de standaard statistieken voor je bij. Denk aan de hoogste snelheid, aantal hoogtemeters, gemiddelde snelheid en het aantal kilometers. Je kunt ervoor kiezen om deze gegevens bij te laten houden door de app Relive. Maar mocht je bijvoorbeeld Strava een veel prettigere app vinden dan kun je de gegevens van Strava ook importeren zodat je alsnog die prachtige video te zien krijgt.

Populaire telefoonhouders

  • Spigen telefoonhouder fiets
  • RAM Mount Universele X-Grip smartphone houder
  • BBB BSM-11L Guardian Telefoonhouder –

SportSport