Tips voor een beginnend padel tennisser

Ben jij een beginnend padeltennisser en ben jij opzoek naar tips en tricks om de sport zo snel mogelijk onder de knie te krijgen? In dit artikel nemen we een aantal handigheidjes met je door.

padeltennis spelen

Zorg voor vastigheid

Voor het zorgen van vastigheid adviseren we om te zoeken naar een vaste partner. Het regelmatig spelen met dezelfde persoon maakt dat je op elkaar ingespeeld raakt. Hierdoor ontstaan er vastigheden in jullie spel.

Positie kiezen

Veel beginnend padel tennisers kiezen verkeerd positie. Vaak zetten zij iemand aan het net en iemand op de baseline. Echter is het bij padeltennis effectiever om in dezelfde lijn te bewegen. Dus met z’n tweeën achterin het speelveld en met z’n tweeën aan het net. Hierdoor wordt het voor de tegenstander een stuk ingewikkelder om een gaatje te vinden.

Blijf op je eigen helft

Beide speelhelften zijn opgedeeld in een linker- en een rechterhelft. Het is belangrijk dat je beide helften goed bezet. Daarom adviseren we je om zoveel mogelijk een kant te houden. Mocht dit nou even niet lukken zorg er dan voor dat je zo snel mogelijk weer terug bent. Je kunt ook met je partner overleggen dat hij jouw kant overneemt en dat jij zijn kant overneemt.

Communiceren

Het is ontzettend belangrijk om met elkaar te blijven communiceren. Zeker wanneer de bal in het midden terecht komt. Vaak zie je dat er dan onduidelijkheid bestaat over wie de bal gaat terugslaan. Door continue met elkaar te praten voorkom je dat niemand de bal slaat of dat je allebei de probeert te slaan.

tips spelen padeltennis

Focus houden

Je kunt zo nu en dan een verkeerde bal slaan. Het is belangrijk dat de teleurstelling niet overheerst. Pak direct de draad weer op en probeer je te focussen op hetgeen waar je invloed op hebt. Hierdoor hou je een positieve mindset en is de kans dat je het volgende punt naar je toetrekt een stuk groter.

Maak geen onnodige fouten

Dit klinkt misschien heel logisch. Maar in de praktijk blijkt dat nog wel eens anders te zijn. We zien regelmatig dat padel tennisers de bal op zo’n mooi mogelijke wijze proberen terug te slaan. Leuk bedacht, echter is de uitvoering in veel gevallen een stuk minder. Hierdoor wordt er een punt weggegeven. Het advies is dan ook om de ballen degelijk terug te slaan. Hoe vaker je terugslaat hoe groter de kans is dat de tegenstander een fout maakt.

Maak gebruik van een lob

Bij de reguliere tennisvorm wordt een lob vaak vermeden maar bij padel is het een handige manier om de druk te verleggen. Ervaren padeltennissers kiezen vaak positie aan het net. Dit omdat je op die manier veel druk op de tegenstander kunt uitoefenen.

Met een simpele en hoge lob kun je de tegenstander dwingen om achteruit te gaan. Hierdoor bied jij jezelf de kans om de rollen om te draaien!

tips beginnend padel

Met beleid smashen

Padel is tactische en subtiele sport. Het is geen sport waarbij harde slagen het wint van slimme en tactische slagen. Daarom is het advies om een smash met beleid uit te voeren. De plek waar de bal terecht komt is vaak belangrijker dan de vaart waar de bal mee geslagen wordt.

Zij het dat de kanttekening geplaatst moet worden dat een harde smash ook uiterst effectief kan zijn. Zo kun je proberen de bal zo te slaan dat over de omheining heengaat. Hierdoor wordt het voor de tegenstander vrijwel onmogelijk om de bal nog te verwerken.

Richting het net

De meeste punten worden aan het net gemaakt. Daarom is het goed om zo snel mogelijk richting het net te manoeuvreren. Zodra je met je partner aan het net staat kun je vrij eenvoudig, met rake slagen en een kleine kans op fouten druk op de tegenstander uitoefenen.

Smash tegen

Het kan zijn dat je te maken krijgt met een smash tegen. Als dit zich voordoet is belangrijk dat je richting het net beweegt. Dat voelt misschien onnatuurlijk maar het is mogelijk dat de bal via het glas terug het veld in stuitert. Als dit het geval is, sta jij alvast goed gepositioneerd en kun je de bal vrij eenvoudig verwerken.

Misschien vind je dit ook interessant?