Padeltennis: hoe speel je de service return

Ben je een beginnend of ervaren padelspeler en ben je opzoek naar tips voor het spelen van een goede servicereturn? Wil je weten hoe je de service van de tegenstander het beste kunt verwerken? In dit artikel nemen we het met je door!

service return spelen

Lastig

Het retourneren van de service is vaak erg lastig. Dit omdat degene die serveert de tijd en rust heeft om de bal zo moeilijk mogelijk te slaan. Daarom is het belangrijk dat je een rally aan de gang krijgt. Hiervoor is het noodzakelijk om de bal terug te slaan om vervolgens vanuit daar verder te spelen.

Beginners

Als beginner raden we aan om in eerste instantie alleen te focussen op het terugspelen van de bal. De plek en locatie waar de bal terecht komt is iets voor later. Dit omdat dit technisch vrij lastig uitvoerbaar is. Zodra je de sport vaker beoefend hebt en je het retourneren onder de knie hebt is de volgende stap, het plaatsen van de bal.

Laag over het net

Zoals gezegd moet de servicereturn of te wel de eerste bal na de opslag goed zijn. Het advies is om de bal laag over het net te slaan. Dit omdat de kans dat een lob te hard of te kort is vrij groot is. Hierdoor sla je of zelf de bal uit of geef je de tegenstander een uitgelezen kans om een punt te maken.

laag over het net spelen

Techniek

Een opslag kun je op twee manieren retourneren. Zo kun je de bal vlak voor het glas terugslaan maar je kunt de bal ook via het glas terugslaan. Zodra de tegenstander voor een bal met veel slice kiest is het advies om de bal voor het glas terug te slaan. Slaat de tegenstander een harde en strakke bal? Kies er dan voor om de bal vanaf het glas te retourneren.

Richting T-splitsing

In bovenstaande voorbeelden gaan we ervan uit dat de tegenstander de bal richting de glaswand slaat. Echter kan hij of zij er ook voor kiezen om de bal naar de T-splitsing (midden van het veld) te slaan. Mocht dit het geval zijn dan is het een goed moment om de lob te spelen. Hierdoor vertraag je het spel waardoor je de tijd hebt om goed positie te kiezen. Nadeel hiervan is dat de bal vrij veel risico met zich meebrengt. Het is dus zaak om hier veelvoudig op te oefenen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Foto’s: Brandon Halapiry