Hoe sla je een goede opslag met padel?

Ben je een beginnend padeltennisser en ben je opzoek naar tips voor een goede opslag? Vraag jij je af hoe je het maximale uit jouw opslag/service kunt halen? In dit artikel nemen we een paar handige tips met je door.

opslag padeltennis

Direct initiatief

Het voordeel van de service is dat je als team direct initiatief kunt nemen. Dit omdat je na de opslag direct na het net kunt rennen om plaats te nemen in de aanvalszone. Dit is de ideale positie om de tegenstander flink onder druk te zetten.

Een goede opslag

Bij het slaan van een opslag is het belangrijk dat je voor jezelf genoeg tijd creëert om richting het net te bewegen. Sla de bal dus hard en strak over het net. Mocht dit niet lukken ga dan voor een trage bal.

Daarnaast is het zaak om de bal zo te slaan dat de tegenstander behoorlijk wat moeite heeft om de bal terug te slaan. Hier zijn eigenlijk twee manieren voor. We nemen ze in het kort met je door.

goede opslag padeltennis

Tussen het gaas en de baseline

Het is erg de moeite waard om de bal richting het zij glas te slaan. Uiteraard moet de bal eerst de grond in het servicevak raken. Een bal via het zij glas is om meerdere redenen erg lastig. De eerste is dat de bal van richting verandert. Hierdoor moet de tegenstander snel handelen.

Daarnaast beperkt het glas de bewegingsvrijheid. Dit omdat de tegenstander niet vol door kan halen. Doet hij of zij dit wel kan het zijn dat hij vol tegen het glas aanslaat. Hierdoor zal de bal een heel andere richting aannemen dan hij of zij zal willen.

Richting de scheidingslijn

Een speelhelft bestaat uit twee helften, namelijk een linkerhelft en een rechterhelft. Deze helften geven de twee servicevakken weer. Voor een tegenstander is het lastig als je de bal precies op deze scheidingslijn raakt. Dit omdat degene zich maximaal moet strekken om bij de bal te kunnen.

Conclusie

De conclusie is eigenlijk heel simpel. Zorg dat je de ballen in de uiterste hoeken van het servicevak slaat. Het advies is om te variëren van opslag. Hierdoor weet de tegenstander nooit welke kant je op slaat. Hierdoor kan degene zich niet of nauwelijks voorbereiden op wat er komen gaat.

Misschien vind je dit ook interessant?