Wat doet hardlopen met je figuur?

Ben jij een hardloper of ben je van plan om te gaan beginnen met deze sport? Wil je graag weten wat hardlopen doet met jouw figuur? Hardlopen is heel goed voor jouw gezondheid en relatief eenvoudig om te doen. Je trekt sportkleding en hardloopschoenen aan en je kan al beginnen. Wil jij weten wat hardlopen doet met jouw figuur en jouw verdere gezondheid? In dit artikel vertellen we alles wat jij moet weten.

hardlopen afvallen

Wat doet hardlopen met jouw figuur?

Hardlopen is een goede manier om conditie op te bouwen en kan jou helpen bij afvallen. Doorgaans worden er zo’n 70 tot 100 calorieën verbrandt per gelopen kilometer. Wanneer jij goed op jouw voeding let kan dit een boost geven aan jouw afvalproces. Naast het verliezen van overtollige kilo’s is hardlopen ook een manier om jouw buikspieren te trainen. Zeker als je tijdens het hardlopen ook nog eens jouw buikspieren aanspant. Zo krijg je een strakke buik door het lopen van jouw kilometers. Denk niet dat een paar keer hardlopen genoeg is voor het creëren van een strak figuur, hardlopen draait letterlijk en figuurlijk om een lange adem en dus zal je over een langere periode regelmatig moeten hardlopen voor het boeken van resultaten.

Andere voordelen van hardlopen

Maar naast het werken aan jouw strakke figuur levert hardlopen jou nog vele andere voordelen. Een aantal van deze voordelen zijn:

  • Hardlopen zorgt voor een goede conditie.
  • Train jij tijdens hardlopen de spieren in jouw onderbenen, bovenbenen, billen, heupen, buik, rug en hart.
  • Wordt jouw humeur beter door hardlopen. Dit komt omdat er tijdens beweging gelukstofjes in jouw hersenen worden aangemaakt. Na een inspanning kan je hier nog langdurig van profiteren.
  • Hardlopen is goed voor jouw nachtrust.
  • Wordt de kans op kanker kleiner door hardlopen.
  • Vermindert de kans op diabetes door hardlopen.

Tips voor een beginnend hardloper

Wanneer jij gaat beginnen met hardlopen heb jij wellicht een aantal vragen of ben je op zoek naar tips. Wij raden je aan om gebruik te maken van een goed hardloopschema met een rustige opbouw waarbij 2 á 3 keer per week de deur uitgaat om hard te lopen. Trek goede schoenen aan om blessures te voorkomen en kleed je bij koud weer goed aan. Gebruik een hardloophorloge of een app op je telefoon om jouw activiteit te meten. Ga op zoek naar leuke routes en breng hier variatie in aan. Zo blijft hardlopen leuk en kom je op vele plekken.

Populaire damesschoenen

Populaire herenschoenen

Misschien vind je dit ook interessant?