Verlichting voor hardlopers

Loop jij vaak in het donker en vind je het belangrijk om gezien te worden? Zoek je naar de verschillende opties? In dit artikel nemen we de meerdere mogelijkheden met je door.

verlichting hardlopen

Reflecterende kleding

Reflecterende kleding zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent. Zodra de lichten van een naderend of passerend voertuig op jouw kleding schijnt weerkaatst deze het licht. Veel hardloopkleren hebben al reflecterende details. Vaak zijn deze zichtbaar op de voor en achterkant van bijvoorbeeld hardloopjack, hardloopshirt, hardlooptrui of hardloopbroek.

reflecterende details op hardloopkleding

Mocht jouw kleding geen of onvoldoende reflecterende details hebben dan kun je ervoor kiezen om een reflecterend hesje over jouw kleding te dragen. Aan te raden is om te kijken naar een reflecterend hesje die speciaal bedoeld is voor de hardloopsport. De algemene reflectiehesjes zijn in veel gevallen one-size waardoor het hesje niet comfortabel zit. Dat is bij een reflecterend hardloophesje anders. Deze zijn te verkrijgen in verschillende maten, zijn goed reflecterend en licht van gewicht. Daarnaast zijn er modellen in een X-vorm te verkrijgen hierdoor hebben jouw armen en handen meer vrijheid tijdens het lopen.

Sommige van dit soort hardloophesjes hebben ook ingebouwde verlichting. Hierdoor ga je extra veilig de weg op.

Tip: Het assortiment van Bol.com met reflecterende hardloopkleding

Verlichting

Reflecterende details op je kleding is vaak niet voldoende. Daarom raden we aan om ook te kijken naar hardloopverlichting. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Zo zijn er verlichtingsproducten voor de armen, benen, borst en hoofd. We nemen ze in het kort met je door.

Arm en pols lamp

Er zijn veel verschillende lamp producten voor de pols en bovenarm te verkrijgen. Misschien kent u de traditionele band met klittenband wel? Maar daar blijft het niet bij. Er zijn bijvoorbeeld ook trendy lamp armbanden in verschillende kleuren te verkrijgen.

Enkellamp

De enkelband wordt vaak in combinatie gekozen met de polsband of armband. Door deze combinatie ben je erg goed zichtbaar.

Borstlamp

De borstlamp is eenvoudig vast te klikken over je schouders. Voordeel van een borstlamp is, naast dat je heel goed zichtbaar bent, zoveel licht bij je hebt dat je zelf ook goed kunt zien waar je loopt. Een borstlamp produceert witlicht aan de voorkant en roodlicht aan de achterkant.

Schoenclip

Schoenclips zijn clips die je aan je schoen kunt verbinden en zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent voor medeweggebruikers. De schoenclip is een comfortabele optie waar je tijdens het lopen geen last van zult hebben.

Hoofdlamp

En als laatste zijn er mutsen en banden voor op je hoofd. Hierdoor ben je goed zichtbaar en zie je goed waar je loopt. Deze worden met name in de winter veel gebruikt. In de zomer is deze optie vaak te warm.

verlichting hoofd

Populaire hardloopverlichting

  • Tunturi veiligheidslamp 
  • Tunturi LED Glow Armbanden
  • Avento Hardloophesje