Hoeveel maten groter hardloopschoenen kopen?

Ben jij een fanatiek hardloper of wil jij beginnen met hardlopen? Ben jij op zoek naar nieuwe hardloopschoenen en vraag jij je af in welke maat jij het best jouw hardloopschoenen kunt kopen? Het kopen van goede hardloopschoenen is erg belangrijk voor jouw prestaties. Moeten hardlopen schoenen een maatje kleiner of groter dan normale schoenen of moeten hardloopschoenen in dezelfde maat als jij normaal draagt? Dat is een goede vraag om jezelf te stellen. In dit artikel geven we antwoord op deze en een aantal andere vragen.

hardloopschoenen welke maat

Hardloopschoenen een maat groter of kleiner kopen?

Hardloopschoenen die goed en comfortabel zitten zijn belangrijk voor jouw prestaties en het voorkomen van blessures. Het is belangrijk dat jouw schoenen aan alle kanten goed zitten. Dit betekent dat de schoenen niet te veel of te weinig ruimte moeten bieden. Je moet namelijk voorkomen dat je kan schuiven in je schoen, maar moet ook niet hebben dat je schoen zo strak zit dat je voet gaat knellen. Doorgaans raden we aan om hardloopschoenen ietsjes kleiner te kopen dan gewone schoenen, maar dit hangt erg af van het merk en het model van de schoen. Wat we afraden is het online kopen van schoenen. De kans dat je een schoen koopt die helemaal perfect zit is namelijk klein.

Hardloopschoenen kopen: Waarop letten?

Als je hardloopschoenen gaat kopen is het dus belangrijk dat je schoenen koopt die niet te groot of te klein zijn. Koop schoenen waarin je niet schuift en strik eventueel tot en met het bovenste gaatje. Een beetje speling bij de hiel is prima, maar moet niet hinderlijk zijn. Schoenen rekken nog ietwat op en dus zal dit kleine beetje speling later een serieus probleem kunnen worden. Zorg ervoor dat je schoenen koopt die passen bij de afwikkeling van jouw voeten en selecteer schoenen met een goede demping. In de gespecialiseerde hardloopwinkels kunnen medewerkers jou volledig helpen.

Populaire damesschoenen

Populaire herenschoenen

Misschien vind je dit ook interessant?