Hardloop oordopjes  

Vind jij het fijn om hard te lopen met muziek of een luisterboek? Zoek jij oordopjes die geschikt zijn voor het hardlopen? In dit artikel schrijven we erover.

hardloop oordopjes

Grootste ergernissen hardloop oordopjes

Hardlopen met oordopjes in is niet altijd een gelukkig huwelijk. Er komt vaak de nodige ergernis bij kijken, zoals:

  • Oordopjes vallen uit
  • Draad van de oordopjes is te kort
  • Snoer van de oordopjes is te lang
  • Geluid valt tegen
  • Oordoppen zijn niet waterbestendig

Oordopjes voor het hardlopen

Daarom is het verstandig om oordoppen te kopen die speciaal gemaakt zijn voor sportactiviteiten. Sport oordopjes zijn in verschillende kleuren, maten en van verschillende merken te krijgen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je de juiste oordoppen koopt?

Wij hebben een paar vragen voor je voorbereid die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keus.

Oordoppen die speciaal bedoeld voor hardlopen | Bol.com 

Draadloos of met draad?

Veel mensen vinden het draad van de oordopjes heel vervelend. Daarom worden draadloze oordopjes vaak boven de oordopjes met draad gekozen. In de categorie draadloze oordoppen zijn er een tweetal soorten te krijgen. Je hebt namelijk volledig draadloze oordoppen maar je hebt ook oordoppen waar er alleen een draad in je nek loopt.

Nadeel (in hoeverre het een nadeel is) is dat draadloze oordoppen qua prijs vaak wat duurder zijn dan oordoppen met draad.

oordoppen met snoer

Binnen of buiten hardlopen?

Loop je vaak op een hardloopband of loop je vaak in het bos? De vraag of je vaak binnen of buiten hardloopt lijkt niet zo relevant, maar het tegendeel is waar. Er zijn oordoppen te verkrijgen die je volledig afsluiten van je omgeving. Ideaal wanneer je binnen aan het sporten bent en jij je volledig wilt focussen op jouw run.

Maar wanneer je een prachtige route in het bos aan het lopen bent is omgevingsgeluid misschien wel erg welkom. Het is toch zonder dat je de zingende vogelgeluiden volledig aan je voorbij laat gaan?

Voor lopers die vaak op de weg of in het verkeer lopen is het sterk af te raden om oordoppen te kopen die omgevingsgeluiden sterk weer. Dit voor je eigen veiligheid, het is namelijk goed om te horen dat een naderende fietser belt of dat een auto je passeert.

Is waterdichtheid belangrijk?

In principe kun je met alle soorten oordoppen wel hardlopen. Dus of ze nou waterbestendig of waterdicht zijn, het kan nooit een reden zijn om niet te sporten. Toch is het wel aan te raden om hardloop oordoppen te kopen die minimaal waterbestendig zijn. Zo gaat de kwaliteit van de oordoppen er niet op achteruit wanneer je zweet of sport in de regen.

waterbestendige hardloop oordoppen

Hoe moeten de oordoppen zitten?

Een hele belangrijke vraag is, hoe moeten de oordoppen zitten? Voor hardlopers is het vaak van belang dat de oordoppen goed in de oren blijven zitten. Het is erg vervelend dat je tijdens jouw run continue de oordoppen weer terug in je oren moet stoppen. Daarom is het goed om te kijken naar oordoppen met oorhaken of oorclips. Een andere comfortabele optie zijn de schuim oordoppen.

Wil jij activiteiten meten?

Er zijn oordoppen te verkrijgen die jouw activiteiten meten. Denk aan de gelopen afstand, snelheid, hoogtemeters en evt. hartslag. Na jouw run kun je volgens de training analyseren op een app die te installeren is op je smartphone.

Top 3 hardloop oordoppen

  1. JBL Endurance Sprint Zwart
  2. QCY T2C (2e gen)
  3. JBL Under Armour Flash Zwart