Oefeningen voor een stijve rug

Heeft u last van een stijve of ietwat kromme bovenrug? Wist u dat het bij klachten in het bovenste gedeelte van uw rug beter is om bewust te bewegen dan rust te houden? Wacht dus niet langer en ga aan de slag!

stijve rug oplossen

Op een rol liggen

Bij deze oefening vouwt u een handdoek in de lengte dubbel en rolt hem vervolgens op. Ga zelf op een verharde grond op de rug liggen en leg de handdoekrol net onder jouw schouderbladen. Ga rustig op de rol liggen en spreid eventueel de armen. Dankzij de opgerolde handdoek zal je merken dat het bovenlijf zich strekt waardoor de rug soepeler zal worden. Mocht het nodig zijn kun je de handdoek naar beneden of naar boven verplaatsen.

Rug los rollen

Voel je bepaalde spierknopen in jouw rug? Dit is heel eenvoudig te verhelpen met een tennisbal en een muur. Klem de tennisbal tussen de muur en jouw rug. Beweeg nu van links naar rechts en boven naar beneden om de bal op zoveel mogelijk punten in de rug te voelen. Door dit te doen verbetert de doorbloeding in de rug en zullen afvalstoffen sneller verdwijnen.

Planken

Doormiddel van planken zorg je ervoor dat jouw bovenlijf stabieler wordt. Dit kan ervoor zorgen dat bepaalde rugklachten overgaan. Planken gaat als volgt: ga met je knieën op een matje zitten en plaats je onderarmen, recht onder de schouders, op de grond. Strek nu je benen een voor een naar achter en zorg ervoor dat je alleen leunt op je tenen en onderarmen. Maak van je lijf een zo recht mogelijke lijn en probeer deze positie zo lang mogelijk vol te houden.

planken voor trainen van de rug

Rug rotatie

Bij deze oefening leg je een stok of stang achter in je nek. Houd dit voorwerp met handen vast aan beide uiteinden en ga met de benen op schouderbreedte staan. Draai het romp geleidelijk van links naar rechts en let erop dat de voeten blijven staan. Door dit regelmatig te doen zullen de spieren in de bovenrug versoepelen.

fitness oefening voor de rug

Crosstrainer

De meeste mensen zullen hiervoor naar de sportschool moeten, maar ook het trainen op een crosstrainer is een hele goede manier op de spieren in de rug te versoepelen. Belangrijk is dat de armen volledig meebewegen wanneer je de crosstrainer gebruikt.

cross trainer

Gerelateerde producten

  • Dikke fitness mat
  • PU vaste halterstang (30kg)
  • Rucanor Fitnessbal – Ø 65 cm – Grijs