Fitness oefeningen voor het trainen van de buik

Wil jij graag meer sporten maar weet je niet welke oefeningen je moet doen? Geen probleem, daar helpen wij je bij! Lees hieronder de beste oefeningen voor het trainen van jouw buikspieren.

buikspieren trainen

Sit-ups

Het voordeel van sit-ups is dat het naast de buikspieren ook andere spieren in het bovenlijf aan het werk zet. Hierdoor zorg je voor meer balans in jouw bovenlichaam. Een voordeel van sit-ups is dat je geen

gewichten nodig hebt. Belangrijk bij het maken van een goede sit-up is dat je met je rug plat op de grond of op een matje gaat liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Nadat je deze houding hebt aangenomen buig je je gehele bovenlichaam richting je knieën totdat je in een volledige zithouding komt. Herhaal dit een aantal keren.

fitness oefeningen voor de buik

Crunches

In vele opzichten lijken crunches op sit-ups, maar op twee fronten verschillen ze wel degelijk van elkaar. Bij crunches train je namelijk alleen je verschillende buikspieren en is de beweging wat korter en sneller. Neem dezelfde houding aan als bij een sit-up, maar kom nu alleen met je hoofd en schouders omhoog totdat je voelt dat de buikspieren opspannen. Herhaal dit zo vaak als mogelijk is.

buikspieren trainen

Draai chrunch

Bij deze oefening is het belangrijk dat je een zwaar voorwerp, bijvoorbeeld een medicijnbal, gebruikt. Bij de draai crunch train je voornamelijk je schuine buikspieren. Ga op de grond zitten, leun met je bovenlijf naar achteren en breng je benen de lucht in.  Als je deze starthouding hebt aangenomen span je je buik aan en verplaats je het zware voorwerp met beide handen van de linker- naar de rechterzijkant van je zitvlak. Herhaal dit zo vaak mogelijk. Gaat het te makkelijk? Pak een zwaarder voorwerp!

draai crunch

Planken

Planken is een oefening die vrij veel mensen kennen en goed is voor heel veel spieren, zo ook voor die in jouw buik. Ga met je knieën op een matje zitten en plaats je onderarmen, recht onder de schouders, op de grond. Strek nu je benen een voor een naar achter en zorg ervoor dat je alleen leunt op je tenen en onderarmen. Maak van je lijf een zo recht mogelijke lijn en probeer deze positie zo lang mogelijk vol te houden.

planking fitness

Mountain climbers

Een hele effectieve oefening die je op jouw tempo kan uitvoeren is de mountain climber. Bij deze oefening ga je in push-up-houding op de grond staan en zorg je ervoor dat je je armen gestrekt hebt en je lichaam een rechte lijn vormt. Wat je vervolgens doet is dat je buik en billen aanspant en je voeten één voor één naar je handen beweegt. Gaat dit goed? Probeer het in een hoger tempo, maar onthoud: Een goede uitvoering is belangrijker dan snelheid.

mountain climber fitness

Gerelateerde producten

  • Dikke fitness mat
  • PU vaste halterstang (30kg)
  • Rucanor Fitnessbal – Ø 65 cm – Grijs