Hoe kies je de leukste sportschool?

Wil jij wat doen aan jouw overgewicht of graag wat meer spiermassa of –kracht opbouwen? Dan is het een heel goed idee om regelmatig een sportschool te bezoeken. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een sportschool?

Het kiezen van een sportschool ga je niet over één nacht ijs. Wanneer jij een abonnement neemt bij een sportschool die later niet bij jou blijkt te passen zal jouw motivatie snel verdwijnen. Verdiep je dus voordat je kiest voor een abonnement goed in de plek waar jij gaat sporten. Om een indruk op te doen kan je ervoor kiezen om eerst bij verschillende sportscholen een proefles aan te vragen.

leukste sportschool kiezen

Aanbod

Kijk voordat je een abonnement neemt eerst wat de verschillende sportscholen aanbieden. Sommige sportscholen zijn beperkt open, terwijl anderen een 24/7 beleid hanteren. Daarnaast worden in sommige sportscholen vele groepstrainingen en lessen aangeboden, terwijl er op andere plekken enkel individueel gesport kan worden. Ook de diversiteit en hoeveelheid van de trainingsapparaten is een belangrijk gegeven. Denk na over wat jouw doelen zijn en bepaal op basis daarvan welk aanbod past bij jouw trainingsdoeleinden.

Locatie

Om regelmatig de sportschool te bezoeken heb je discipline nodig. Na een lange werkdag heb je soms nou eenmaal niet meer de zin en de puf om nog een intensieve work-out af te werken. Wat helpt is dat je een sportschool kiest die dichtbij jouw verblijfplaats ligt. Hierdoor zal je vaker en sneller de weg naar de sportschool vinden en bereik je eerder jouw doelen. Ook de omgeving van de sportschool is belangrijk. Is de sportschool makkelijk te bereiken met fiets, auto, bus of ander vervoersmiddel? Let hierop

Personeel en trainers

Om je thuis te laten voelen is het fijn als het personeel en de begeleiding van de sportschool vriendelijk en behulpzaam zijn. Dit kan je goed testen tijdens een of meerdere proeftrainingen. Baseer jouw sportschoolkeuze op de expertise en vaardigheden van de trainers. Een goede en motiverende trainer kan cruciaal zijn voor het behalen van progressie.

hoe kies ik fitnesscentrum

Hygiëne

Hygiëne was, is en zal altijd belangrijk blijven in een sportschool. Zijn er mogelijkheden om de apparaten schoon te houden? Zijn de kleedkamers schoon? En worden de sanitaire voorzieningen goed bijgehouden? Over het algemeen zijn sportscholen vrij schoon. Let hier toch op tijdens de proeflessen of vraag dit na bij mogelijke bekenden die regelmatig bij de sportschool komen. Sporten in een niet schone sportschool wil namelijk niemand en kan de motivatie doen verdwijnen.

Kosten

Een ander belangrijk punt bij het kiezen van een abonnement zijn de kosten. Voor sporters die niet zeker weten of zij een heel jaar naar de sportschool zullen gaan is het een goed idee om een abonnement te nemen die maandelijks kan worden opgezegd. Dit voorkomt dat je de laatste maanden van het jaar niet meer sport, maar wel blijft doorbetalen. Verder is het goed om te kijken wat je allemaal krijgt voor jouw kosten. Sommige sportscholen hanteren lage abonnementskosten, maar hebben juist dure bijkomende kosten zoals een slot voor jouw kluisje en sportwater. Deze bijkomende kosten kan jij gemakkelijk besparen door dit van huis mee te nemen.

Misschien vind je dit ook interessant?